Βιβλίο
Εθνικοί δρυμοί

Δημήτρης Δουλγερίδης
Φωτογράφος: Βασίλης Συκάς
Φωτογράφος: Σπύρος Βαγγελάκης
Φωτογράφος: Δημήτρης Γαλάνης
Φωτογράφος: Φάνης Έλληνας
Φωτογράφος: Νίκος Ζερβονικολάκης
Φωτογράφος: Κώστας Κατσιγιάννης
Φωτογράφος: Μαρία Πασχάλη
Φωτογράφος: κ.ά.
Επιμέλεια: Πέγκυ Κουνενάκη
Επιμέλεια: Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Επιμέλεια: Κώστας Κατσιγιάννης
Επιμέλεια: Μαρία Κόντη
Ευθύνη Σειράς: Κώστας Μανιμανάκης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 145
Σχήμα: 22χ25
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-469-246-0
Οι Άγνωστοι Θησαυροί της Ελλάδας 8
Σημειώσεις: Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 31.10.2008. Αεροφωτογραφίες: Γιάννης Γιαννέλος/εκδόσεις "Μίλητος". Χορηγός: ATEBank.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 7.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-11-2008)
Περίληψη:

Τα δάση τους είναι κρυμμένοι βοτανικοί παράδεισοι, ελάχιστα ή αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τις πόλεις. Τα οικοσυστήματά τους λειτουργούν ως ζωντανές εγκυκλοπαίδειες που, αν τις ξεφυλλίζαμε, θα αντικαθιστούσαν πολλούς τόμους φυσιολατρίας. Όχι, οι δρυμοί δεν είναι μόνο πνεύμονες πρασίνου. Αν ισχυριστούμε κάτι τέτοιο από την αρχή, βάζουμε σε προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες, αυτές των ανθρώπων της πόλης, που θεωρούν ότι "το μόνο της ζωής τους ταξίδιον" σε έναν δρυμό ή ένα βουνό αρκεί, για ν' αναπνεύσουν, να περπατήσουν, να αποθηκεύσουν ενέργεια και δυνάμεις. Χώρια που το οξυγόνο της ατμόσφαιρας κατά 95% προέρχεται από τους ωκεανούς.
Οι δρυμοί, όμως, από αλλού ξεκίνησαν και κυρίως σε άλλα στοχεύουν. Το 1864 ιδρύεται ο πρώτος εθνικός δρυμός στον κόσμο στο Γιόσεμιτ της Καλιφόρνιας, για να προστατευθεί με εντολή του προέδρου Λίνκολν η γιγάντια σεκόγια. Από εκείνη τη χρονιά και ως τις μέρες μας στόχος είναι ένας: η προστασία του περιβάλλοντος το οποίο υποβαθμίζεται συνεχώς από τις δραστηριότητες του ανθρώπου. [...]