Βιβλίο
Αμβρακικός - Αχέροντας: Πρέβεζα: Πάργα: Σούλι: Ηγουμενίτσα
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά

Συλλογικό έργο
Εύη Παπασάββα
Αντώνης Καλογήρου
Νίκος Γ. Μαστροπαύλος
Δημήτρης Σταθόπουλος
Φωτογράφος: Κώστας Κατσιγιάννης
Φωτογράφος: Ξένη Ταζέ
Φωτογράφος: Αντώνης Καλογήρου
Φωτογράφος: Βασίλης Συκάς
Φωτογράφος: Παναγιώτης Σαρρής
Φωτογράφος: Σπύρος Βαγγελάκης
Επιμέλεια: Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Επιμέλεια: Μαρία Κόντη
Ευθύνη Σειράς: Κώστας Μανιμανάκης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 161
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ανακαλύψτε την Ελλάδα 29
Σημειώσεις: Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα-Σαββατοκύριακο" στις 25.10.2008. Χορηγός: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-11-2008)
Περίληψη:

Ανάταση ψυχών

Ο Γιώργος είναι φανατικός αναγνώστης μας. Ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα μέσα από τις σελίδες του ταξιδιωτικού οδηγού. Ίσως γιατί ο Γιώργος δεν απατά τον τόπο που μεγάλωσε: τη Θεσπρωτία. Με ορμητήριο τα Σύβοτα, τα καλοκαίρια βγαίνει στ' ανοικτά, δήθεν για ψάρεμα. Η αλήθεια είναι ότι απλώς του αρέσει να πλέει στα ίδια νερά, που κάποτε έπλεε ο θρυλικός Μπαρμπαρόσα, να ξεχνιέται αγναντεύοντας τα όμορφα νησάκια της περιοχής, και τις παραλίες σε όλη την ακτογραμμή μέχρι την Πάργα και κάποιες φορές -όταν έχει καλή παρέα- ακόμη και μέχρι την Πρέβεζα. Ο Γιώργος δεν είναι άδικα φανατικός λάτρης αυτής της περιοχής. "Ξεχασμένος" και με δύσκολο οδικό δίκτυο, ο τόπος αυτός συγκέντρωνε μέχρι πρόσφατα μόνο "διαβασμένους" και απαιτητικούς ταξιδευτές. Πλούσια χλωρίδα και πανίδα, πλούσια ιστορία και αρχαιολογικοί χώροι προσφέρουν ανάταση ψυχών. Ίσως όχι άδικα λοιπόν οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν οι ψυχές να φεύγουν από εδώ για να αναπαυτούν. Σε αντίθεση με τα νησιά αυτό το κομμάτι της Ελλάδας προσφέρεται για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Και πολύ περισσότερο για εξερεύνηση.

Κ. Π. Μανιμανάκης


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Πρέβεζα", "Σούλι-Αχέροντας" και "Πάργα-Θεσπρωτία", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Πόλεις & οικισμοί", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Μονοπάτια", "Δραστηριότητες", "Μύθοι και ιστορία" (ειδικά για την ενότητα: "Σούλι-Αχέροντας"), "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".