Βιβλίο
Το χάρισμα της βροχής

Tan Twag Eng
Μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη
Αθήνα
Μίνωας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 596
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-699-819-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Gift of Rain
Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 5.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-04-2013)
Περίληψη:

Στο "Μαργαριτάρι της Μαλαισίας", το εξωτικό νησί Πενάνγκ, ο δεκαεξάχρονος Φίλιπ Χάττον είναι ένα μοναχικό παιδί, ενώ η διπλή του καταγωγή -μισός Άγγλος, μισός Κινέζος- τον δυσκολεύει ακόμα περισσότερο μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει το Χαγιάτο Έντο. Για πρώτη φορά στη ζωή του ανακαλύπτει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικειότητας και μια απροσδόκητη φιλία ξεκινά ανάμεσα σε αυτόν και τον Ιάπωνα διπλωμάτη. Ο Φιλίπ ξεναγεί τον καινούριο του φίλο στο αγαπημένο του νησί και ο Χαγιάντο ως αντάλλαγμα τον μυεί στην πειθαρχία της πολεμικής τέχνης Αϊκίντο.
Όμως θα πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της γνώσης. Ο αινιγματικός Έντο, πειθαρχημένος από όρια που ο ίδιος έχει θέσει στον εαυτό του, όταν οι Ιάπωνες εισβάλλουν στη Μαλάγια, απειλώντας την οικογένεια του Φίλιπ και ό,τι αγαπά πραγματικά, διαπιστώνει ότι ο έμπιστος Δάσκαλός του -στον οποίο είναι απόλυτα αφοσιωμένος- κρύβει ένα ολέθριο μυστικό. Ο Φίλιπ ρισκάρει τα πάντα σε μια προσπάθεια να προστατέψει αυτούς που έχει θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο και να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι.


Μέσα από μια θαυμάσια αφήγηση γεμάτη εξωτικές και σαγηνευτικές εικόνες, ήχους και αρώματα από ένα μαγικό κόσμο, ο Ταν Τουάν Ενγκ συνθέτει μια βασανιστική ιστορία προδοσίας, βαρβαρότητας, θάρρους και μιας αγάπης ανίκητης στο χρόνο.