Βιβλίο
Κρήτη με τα μάτια του αετού
Μια μαγευτική περιπλάνηση στους κρητικούς αιθέρες

Δημήτρης Ανανιάδης
Φωτογράφος: Γιάννης Γιαννέλος
Μεταφραστής: Δ. Χριστοδούλου
Αθήνα
Toubi's
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 192
Σχήμα: 30χ25
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-540-850-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Crete Through the Eyes of an Eagle
Σημειώσεις: Πρόλογος, εισαγωγή: Θεοχάρης Προβατάκης.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 58.09€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 11-12-2008)
Περίληψη:

"[...] Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, παρμένες από ψηλά, απεικονίζουν έναν κόσμο πρωτότυπο και καλλιτεχνικό, γεμάτο μυστήριο και ομορφιά. Αυτό όμως που ζυγιάζει κυρίως σε αυτή την έκδοση είναι κυρίως το μήνυμα και η έκφραση που έχει να μας παρουσιάσει η κάθε φωτογραφία, όπου φωλιάζει το πνεύμα της τέχνης. Η φωτογραφία για την οποία κάνουμε εδώ λόγο εκφράζεται με παραστάσεις, φόρμες και κυρίως χρώματα. Και κάτω από τα στοιχειώδη αυτά μέσα, το έμπειρο ανθρώπινο μάτι αναγνωρίζει αισθήματα, οραματισμούς, ευρύτερη γνώση, ισχυρούς πόθους και ανθρώπινες λαχτάρες [...]".

Το φωτογραφικό λεύκωμα "Κρήτη, με τα Μάτια του Αετού" περιλαμβάνει 250 εικόνες του νησιού από ψηλά, αεροφωτογραφίες εντυπωσιακές που αποτυπώνουν μία διαφορετική άποψη της Κρήτης, εικόνες που απομακρύνονται από το ανθρώπινο μέτρο και δίνουν την αίσθηση ότι κοιτάμε "μέσα από τα μάτια του αετού".

Επιλεγμένες ανάμεσα από 5500 λήψεις, οι φωτογραφίες αυτές φέρουν αρίθμηση που παραπέμπει σε χάρτη στην αρχή του βιβλίου, όπου τοποθετούνται στην αντίστοιχη γεωγραφική τους θέση, ενώ παρουσιάζουν, με έναν τρόπο ονειρικό, τις πλέον κοσμικές και απόκρυφες κρητικές παραλίες, πόλεις και χωριά, απαλές και απόκρημνες ακτογραμμές, κάμπους, δάση, βουνά και φαράγγια, μινωικά ερείπια και ενετικά κάστρα, εκφράζοντας, μέσω της εικόνας, το πλούσιο ιστορικό και φυσικό τοπίο της Μεγαλονήσου.