Βιβλίο
Στα χέρια του διαβόλου
Μυθιστόρημα

Anne - Marie Garat
Μετάφραση: Άννα Δαμιανίδη
Επιμέλεια: Αντώνης Αλεξάνδρου
Αθήνα
Πόλις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 864
Σχήμα: 24χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-435-199-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Dans la main du diable
Κυκλοφορεί
Τιμή: 28.53€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-11-2008)
Περίληψη:

Παρίσι 1913. Η Γκαμπριέλ Ντεμασί, με όχημα τα είκοσι ένα λαμπερά της χρόνια, είναι έτοιμη να "επινοήσει τη ζωή της". Όμως το μέλλον θα χρειαστεί να περιμένει. Γιατί, πρώτα, πρέπει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν.

Ο αγαπημένος της εξαφανίστηκε στη Βιρμανία. Πώς; Γιατί; Η Γκαμπριέλ χρειάζεται απαντήσεις: αλήθεια και δικαιοσύνη. Άοπλη και πάνοπλη, αθώα και πονηρή, ρίχνεται με πάθος σε ένα παιχνίδι που την υπερβαίνει.Τώρα, και ενώ φαίνονται στον ορίζοντα τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου που πλησιάζει, πρέπει να προχωρήσει ανάμεσα σε μυστικά, συμπτώσεις, ψέματα, συνωμοσίες, προδοσίες, δολοφονίες...
Άραγε την οδηγεί το χέρι του Θεού ή το χέρι του Διαβόλου;

Τα πάθη, τα λάθη, οι έρωτες, οι αγωνίες καιοι ελπίδες των ηρώων της Anne-Marie Garat ζωντανεύουν μέσα στη μεγαλόπρεπη τοιχογραφία μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ιλιγγιώδεις αλλαγές· εποχής στην οποία αναπτύσσονται η επιστήμη και η βιομηχανία, ενώ κάνει τα πρώτα του βήματα ο κινηματογράφος. Ο μύθος συναντά την ιστορία, τον στοχασμό,την τέχνη,την κοινωνία: τα πρόσωπα ζουν στον πραγματικό κόσμο.

Σε μια αφήγηση που ανασαίνει βαθιά μέσα σε μεγάλες παραγράφους,με γλώσσα προσεγμένη και με κινηματογραφική τεχνική, όλα έχουν τη σημασία τους: οι εποχές, οι εικόνες,τα χρώματα, τα υλικά, το φως, οι ήχοι.

Η συγγραφέας, ακολουθώντας την παράδοση του λαϊκού μυθιστορήματος επιφυλλίδας του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, διασταυρώνεται με τον Ουγκώ και τον Απολιναίρ, τον Φελίνι και τον Τρυφώ, και δίνει ένα έργο συναρπαστικό, που αφήνει τον αναγνώστη "μεθυσμένο από λέξεις, εικόνες, αισθήματα και συγκινήσεις"
(Le Monde des Livres).

Κριτικές - Παρουσιάσεις: