Βιβλίο
Μύθοι και ιστορίες µε κατεργάρικα ζώα

John Matthews
Caítlin Matthews
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου
Εικονογράφηση: Tomislav Tomić
Αθήνα
Σαββάλας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 96
Σχήμα: 28χ23
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-449-621-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Trick of the Tale
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-04-2013)
Περίληψη:

Οι αρχαιότεροι "δάσκαλοι" των ανθρώπων είναι τα ζώα και οι πιο ξακουστοί και αγαπητοί ήρωες ανάµεσά τους δεν είναι άλλοι από τους κατεργάρηδες του ζωικού βασιλείου.
Οι παλιότεροι παραµυθάδες αναφέρονταν µε περίσσιο θαυµασµό στα κατεργάρικα ζώα που µάθαιναν στους ανθρώπους πώς να ζουν µε κέφι και καπατσοσύνη. Τα ζώα αυτά οι πρόγονοί µας τα ζωγράφιζαν στα τοιχώµατα των σπηλαίων τους πριν από χιλιάδες χρόνια.

Τις ιστορίες τους τις διηγούνται σε ολόκληρο τον κόσµο, σε πολιτισµούς που οι παραδόσεις των µύθων και των παραµυθιών τους δεν είχαν έρθει σε επαφή µεταξύ τους, αλλά όλες έχουν ένα κοινό στοιχείο: τις περιπέτειες των απίθανων αυτών κατεργάρηδων.

Η εξήγηση της γοητείας που ασκούν οι κατεργάρηδες είναι απλή: είτε πρόκειται για κάποιον πεινασµένο λύκο είτε για ένα αβοήθητο βατραχάκι, οι ήρωες αυτοί βρίσκουν πάντοτε έναν τρόπο να τα βγάλουν πέρα, τη στιγµή που όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καµία ελπίδα. Ανεξάρτητα από το µέγεθός του, το κάθε ζώο χρησιµοποιεί την εξυπνάδα του, τις ικανότητες, την πανουργία και την αντοχή του -µε κόλπα, απάτες, ελιγµούς ή παγίδες- για να ξεφύγει από τον κίνδυνο που το απειλεί και να κατακτήσει την ελευθερία του. Καταφερτζήδες ή χαµένοι, έχουν όλοι να αποκοµίσουν κάτι χρήσιµο από τις ιστορίες αυτές, που µας µαθαίνουν πώς να εκτιµάµε στο ακέραιο τα πολύτιµα δώρα της ζωής.

Απολαύστε, λοιπόν, τους υπέροχους µύθους και τις ιστορίες µε κατεργάρικα ζώα και αφήστε την εκπληκτική εικονογράφηση του Tomislav Tomic να σας ταξιδέψει σ' ένα κόσµο γεµάτο φαντασία.