Βιβλίο
Μπέογουλφ: Ο θρύλος ενός ήρωα

Διασκευή: Nicky Raven
Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου
Εικονογράφηση: John Howe
Αθήνα
Σαββάλας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 84
Σχήμα: 27χ24
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-449-603-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Beowulf: The Legend of a Hero
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-04-2013)
Περίληψη:

Το έπος Μπέογουλφ είναι ένα από τα παλαιότερα κείµενα της αγγλικής γλώσσας - ένα αγγλοσαξονικό επικό ποίηµα που γνωρίζουµε µόνο από ένα και µοναδικό χειρόγραφο, το οποίο χρονολογείται από τις αρχές του 11ου αιώνα.

Το ηλικίας χιλίων ετών χειρόγραφο περιγράφει την ιστορία ενός ήρωα -του Μπέογουλφ- και τη µάχη του ενάντια στο φοβερό τέρας Γκρέντελ.

Μετά την αποχώρηση των Ρωµαίων από τη Βρετανία τον 4ο αιώνα µ.Χ. εγκαταστάθηκαν στη βόρεια
Ευρώπη χριστιανοί, φέρνοντας µαζί τους ιστορίες για καινούριους ήρωες. Ένας τέτοιος χριστιανός ήρωας είναι ο Μπέογουλφ - από µια φυλή που ήταν γνωστή ως Γέτες και κατείχαν ένα µέρος της Σουηδίας. Από αυτό το ιστορικό υπόβαθρο ξεπήδησε ο αρχαίος θρύλος του Μπέογουλφ, που πέρασε από γενιά σε γενιά στο διάβα των αιώνων και επέζησε ως τις µέρες µας.

Στη δική µας αφήγηση της επικής αυτής περιπέτειας, µε την εντυπωσιακή εικονογράφηση, ταξιδεύουµε νοερά σε µια σκληρή εποχή, που παντού παραµονεύουν κίνδυνοι και δεν υπήρχε καιρός για τις ροµαντικές ιστορίες αγάπης που γνώρισαν άνθηση αργότερα στο Μεσαίωνα. Ετοιµαστείτε λοιπόν να ζήσετε µια επική περιπέτεια σε έναν κόσµο σκληροτράχηλων αντρών και αιµοβόρων τεράτων!