Βιβλίο
Μετά τον τρίτο δρόμο
‘‘H σειρά σας, κύριε Μπράουν’’

Anthony Giddens
Μετάφραση: Αριστοτελία Πελώνη
Αθήνα
Πόλις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 339
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-435-209-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Over to You, Mr Brown
Σημειώσεις: Πρόλογος: Πάνος Μπεγλίτης.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-11-2008)
Περίληψη:

Το Εργατικό Κόμμα, με την αποχώρηση του Τόνι Μπλερ και την ανάδειξη του Γκόρντον Μπραουν ως νέου ηγέτη, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Η αλλαγή ηγεσίας μπορεί, ενδεχομένως, να συντελέσει στην αναζωογόνηση του κόμματος, αλλά η νίκη για τέταρτη συνεχόμενη φορά θα είναι αδύνατη, αν η ιδεολογική θέση και η πολιτική αντίληψη των Εργατικών δεν ανανεωθεί πλήρως.

Τι μορφή πρέπει να πάρουν αυτές οι αλλαγές; Ο Anthony Giddens, ο "εμβληματικός φιλόσοφος των Νέων Εργατικών", υποστηρίζει ότι οι πολιτικές των Εργατικών πρέπει να αναδιαμορφωθούν ριζικά στα πεδία που υπήρξαν ανεπιτυχείς ή εκεί που έχουν ανακύψει νέα προβλήματα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξασφάλιση μιας τέταρτης θητείας δεν είναι η ανανέωση του Συντηρητικού Κόμματος, αλλά η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, η οποία μέχρι στιγμής επεκτείνεται σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Οι Εργατικοί πρέπει να εμφανιστούν ως κόμμα ουσίας και να υιοθετήσουν ό,τι ο συγγραφέας ονομάζει "Συμβόλαιο με το Μέλλον" -ένα πολιτικό πρόγραμμα ικανό να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που βρίσκονται γύρω μας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: