Βιβλίο
80 ώρες σε πύρινο κλοιό
Οδοιπορικό στις φλόγες της Ηλείας

Πάνος Τριγάζης
Αθήνα
Ταξιδευτής
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 102
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6748-38-7
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.65€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2012)
Περίληψη:

Καταγόμενος από τη Μίνθη του Δήμου Ζαχάρως, ο συγγραφέας έζησε από πολύ κοντά την πολυδιάστατη καταστροφή της περιοχής από την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου 2007. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδύονται συγκλονιστικές εικόνες τραγωδίας, αλλά και ηρωικής δράσης των πολιτών για τη σωτηρία των χωριών, των περιουσιών και των ίδιων των ζωών τους. Όμως ο συγγραφέας δεν περιορίζεται μόνο σ' αυτές, αλλά απαντάει και σε ερωτήματα όπως, αν ήταν αναπόφευκτος ο "πύρινος πόλεμος" της Ηλείας, επισημαίνοντας ευθύνες του κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πάνος Τριγάζης στέκεται ιδιαίτερα στην ανθρώπινη διάσταση της τραγωδίας, που κορυφώθηκε με την απώλεια της ζωής 44 ανθρώπων, καθώς και στον πανελλήνιο και διεθνή συγκλονισμό από το γεγονός ότι κάηκε και η Αρχαία Ολυμπία. Επίσης, αναφέρεται στο εκπληκτικό διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με την πυρόπληκτη Ηλεία.

Παρά την πρωτοφανή καταστροφή και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για την "επόμενη μέρα", το μήνυμα του βιβλίου είναι ότι δεν χάθηκαν όλα. Υπάρχει ελπίδα μέσα από τη δράση των ίδιων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, των οποίων απόψεις για το μέλλον του τόπου τους καταγράφονται στο βιβλίο.