Βιβλίο
Συστήματα κινητών επικοινωνιών

Συλλογικό έργο
Αθανάσιος Κανάτας
Φίλιππος Κωνσταντίνου
Γεώργιος Πάντος
Αθήνα
Παπασωτηρίου
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 664
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7182-06-7
Τεχνολογία
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 48.92€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-11-2008)
Περίληψη:

Τα συστήματα κινητών επικοινωνιών, από την πρώτη τους εμφάνιση μέχρι σήμερα, έχουν γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη κι έχουν γίνει αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη γοργή εξέλιξη της τεχνολογίας των φορητών υπολογιστών και των υπολογιστών χειρός καταδεικνύει μια ισχυρή δυναμική για την εξέλιξη των κινητών επικοινωνιών. Τα μελλοντικά συστήματα κινητών επικοινωνιών. Τα μελλοντικά συστήματα κινητών επικοινωνιών στοχεύουν στην επίτευξη αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των συνδρομητών, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται αυτοί, οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη κι αν κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, παρέχοντας πολυμεσικές υπηρεσίες με υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης, ακόμα και υπό δυσμενείς συνθήκες.

Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να καλύψει τόσο τα θέματα που αφορούν στις τεχνικές μετάδοσης πληροφορίας στο ραδιοδίαυλο, όσο και τα βασικά χαρακτηριστικά των κυριότερων συστημάτων κινητών επικοινωνιών. Το βιβλίο ξεκινά με την περιγραφή των συνθηκών ασύρματης διάδοσης σε διαφορετικά περιβάλλοντα, αναλύει τις ψηφιακές τεχνικές μετάδοσης και αντιμετώπισης των υποβαθμίσεων που εισάγει ο ραδιοδίαυλος, παρουσιάζει τεχνικές σχεδίασης των κυψελωτών συστημάτων και περιγράφει τις βασικές αρχές λειτουργίας των συστημάτων κινητών επικοινωνιών.

Τέλος παρουσιάζονται αναλυτικά οι αρχές λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά υφιστάμενων συστημάτων κινητών επικοινωνιών (π.χ. GSM, GPRS/EDGE. WCDMA/ UMTS), καθώς και συστημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το WiMAX και τα συστήματα ευρυεκπομπής DAB/DMB και DVB.