Βιβλίο
Η τέχνη του πολέμου

Σουν Τζου
Μετάφραση: Ελένη Γκαγκάτσιου
Εικονογράφηση: Συλλογικό έργο
Αθήνα
Παπασωτηρίου
2008
σ. 272
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-7182-18-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: κινεζικά μετάφραση από αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Art of War
Σημειώσεις: Εικονογραφημένη έκδοση. Copyright: Duncan Baird Publishers. Προλογικό σημείωμα: Μπ. Χ. Λίντελ Χαρτ. Πρόλογος: Σ. Μπ. Γκρίφιθ. Έρευνα για τις εικόνες: Julia Ruxton.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 26.49€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-11-2008)
Περίληψη:

"Η τέχνη του πολέμου" του Σουν Τζου αποτελεί την αρχαιότερη απ' όλες τις γνωστές πραγματείες επί του θέματος, αλλά παραμένει αξεπέραστη ως προς την περιεκτικότητά της και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα συμπυκνωμένο απόσταγμα σοφίας για τη διεξαγωγή του πολέμου. Από όλους τους στοχαστές του παρελθόντος που μελέτησαν την τέχνη του πολέμου, μόνο ο Κλαούζεβιτς μπορεί να συγκριθεί με τον Σουν Τζου· ωστόσο, ακόμη κι αυτός είναι πιο "παρωχημένος", και εν μέρει απαρχαιωμένος, παρότι δύο χιλιετίες μεταγενέστερος. Ο Σουν Τζου έχει πιο ξεκάθαρες αντιλήψεις και βαθύτερη επίγνωση του θέματος, ενώ το έργο του διαπνέεται από διαχρονική φρεσκάδα. [...]
Επιγραμματικά, το έργο του Σουν Τζου αποτελεί την καλύτερη σύντομη εισαγωγή στη μελέτη του πολέμου και είναι εξίσου πολύτιμο ως πηγή αναφοράς για όσους θέλουν να μελετήσουν επισταμένα και διεξοδικά αυτό το θέμα.

Μπ. Χ. Λίντελ Χαρτ

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Κωστής ΠαπαγιώργηςΣουν Τσου - Η τέχνη του πολέμου"Επενδυτής"2/2/2013
Μικέλα ΧαρτουλάρηΣουν Τζου καλεί Γιώργο"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"3/10/2009