Βιβλίο
Ταξιδεύω με παιδιά: 20 ιδανικές διαδρομές για όλη την οικογένεια
Από τον Γιάννη Ντρενογιάννη

Συλλογικό έργο
Μανόλης Περράκης
Μαρία Καβαλιεράτου
Νατάσα Καλογεροπούλου
Λεωνίδας Τηνιακός
Όλγα Χαραμή
Φωτογράφος: Περικλής Μεράκος
Φωτογράφος: Βάλυ Βαϊμάκη
Φωτογράφος: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Φωτογράφος: Γιώργος Δέτσης
Φωτογράφος: Κατερίνα Νομικού
Φωτογράφος: Λεωνίδας Τηνιακός
Φωτογράφος: Όλγα Χαραμή
Επιμέλεια: Βάλυ Βαϊμάκη
Επιμέλεια: Όλγα Χαραμή
Επιμέλεια: Αχιλλέας Σκυριανός
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Έθνος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 193
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Εξερευνήστε την Ελλάδα 6
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Μαρία Καβαλιεράτου. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Έθνος" την 1.11.2008, και στη συνέχεια στα περίπτερα στην τιμή των 3,5 ευρώ. Σε συνεργασία με το περιοδικό "Explore Nature". Χορηγός: Marfin Egnatia Bank. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-11-2008)
Περίληψη:

Τα μάτια των παιδιών δεν κάνουν ποτέ λάθος

Η μητέρα φορώντας ένα τεράστιο χαμόγελο ετοιμάζει τα μπαγκάζια. Ο πατέρας σιγοτραγουδώντας τα κουβαλά και τα εναποθέτει στο πορτμπαγκάζ που χωράει τα πάντα. Τα παιδιά είναι χαρούμενα που όλοι μαζί ευτυχισμένοι ξεκινούν το ταξίδι... Τέλειο σκηνικό! Ναι, αλλά σκηνικό!
Στην πραγματικότητα, την οποία οι περισσότεροι γνωρίζουμε, επικρατεί πανικός, φωνές, φασαρία και... στο πρώτο φανάρι, 500 μέτρα από το σημείο εκκίνησης, ακούς το αμίμητο: "Μπαμπά, φτάσαμε;" Υπομονή! Μεγάλη αρετή αυτή η υπομονή και σε συνδυασμό με την καλή οργάνωση μπορούν άνετα να κάνουν το ταξίδι με παιδιά πραγματικά απολαυστικό.
Χρειάζεται πάντα να ξέρεις πού πας, τι θα συναντήσεις, πώς θα περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου μαζί τους, πώς θα ευχαριστηθείς κι εσύ ο ίδιος, πώς θα μετατρέψεις ένα σαββατοκύριακο σε αξέχαστη εμπειρία.
Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε να κάνουμε έναν πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα ταξιδιωτικό οδηγό. Αναζητήσαμε τους ιδανικούς τόπους για απόδραση με παιδιά, θέσαμε τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, διαβαθμίσαμε τα σημαντικά αξιοθέατα κάθε περ��οχής, ανακαλύψαμε όσες δραστηριότητες θα μπορούσατε να κάνετε οικογενειακά, βρήκαμε κατάλληλους ξενώνες και ξενοδοχεία με ειδικές παροχές για παιδιά... μέχρι και έρευνα στις ταβέρνες κάναμε για να βρούμε ποιες προσφέρουν παιδικά μενού, ασφαλές προαύλιο ή, ακόμη περισσότερο, μια μίνι παιδική χαρά για να απολαύσετε κι εσείς (κι εμείς δηλαδή) το φαγητό.
Αυτό ήταν το πιο ιδιαίτερο, αλλά και συνάμα το πιο χαρούμενο τεύχος του "Εξερευνήστε την Ελλάδα" που έχουμε ετοιμάσει μέχρι σήμερα. Επιλέξτε κάποιες από τις 20 προτάσεις μας και κατόπιν κοιτάξτε μονάχα τα μάτια των παιδιά σας. Θα πάρετε την ίδια ανυπέρβλητη ικανοποίηση που πήραμε κι εμείς. Τα μάτια των παιδιών δεν κάνουν ποτέ λάθος!
Και μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα από τα πιτσιρίκια που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι τα δικά μας παιδιά. Κι έτσι, ταξιδεύοντας μαζί τους -και μαζί σας- πιστεύουμε ότι μεγαλώνουν πιο όμορφα.

Γιάννης Ντρενογιάννης
Νοέμβριος 2008

Περιέχονται οι ενότητες: "Λίμνες Δόξα και Στυμφαλία", "Λίμνη Ευβοίας", "Χαλκίδα", "Αίγινα", "Αράχοβα", "Βυτίνα", "Καλάβρυτα", "Μεσολόγγι", "Παύλιανη", "Ευρυτανία", "Μετέωρα", "Πήλιο-Μηλιές", "Πήλιο-Πορταριά", "Κόνιτσα", "Ιωάννινα", "Λιτόχωρο", "Λίμνη Κερκίνη", "Νυμφαίο", "Κρήτη-Βάμος", "Κρήτη-Αρχάνες".