Βιβλίο
Τα παιδιά από το Ντολόρες
Ο Φιντέλ Κάστρο και η γενιά του: Από την επανάσταση στην εξορία

Πάτρικ Σιμς
Μετάφραση: Ελένη Πουλάκου
Αθήνα
Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 416
Σχήμα: 23χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6715-65-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Boys from Dolores: Fidel Castro and his Generation: From the Revolution to Exile
Ιστορία / Μαρτυρίες
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.43€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-11-2008)
Περίληψη:

Ένα πρωί του 1941 συγκεντρώνονται στο Κολέγιο Ντολόρες 238 έφηβοι μαθητές για την καθιερωμένη σχολική φωτογραφία. Ανάμεσα στους πολλά υποσχόμενους νεαρούς συγκαταλέγονται δύο αδέρφια που θα καθορίσουν τις τύχες όλων των υπόλοιπων και θα κυβερνήσουν την Κούβα. Είναι ο Ραούλ και ο Φιντέλ Κάστρο.

Σχεδόν εβδομήντα χρόνια αργότερα, ο Πάτρικ Σιμς αναζήτησε τους μαθητές που εικονίζονται στη φωτογραφία και παρουσιάζει σε αυτό το βιβλίο τη βιογραφία της γενιάς που οργάνωσε την κουβανέζικη επανάσταση, δημιούργησε αλλά και έχασε την Κούβα. "Τα παιδιά από το Ντολόρες" δεν είναι μία ακόμα βιογραφία του Κάστρο. Είναι ένα βιβλίο για την Κούβα γραμμένο με τη δημοσιογραφική πένα του Σιμς, ένα ανεκτίμητο ντοκουμέντο εβδομήντα χρόνων ιστορίας του νησιού που έγινε συνώνυμο της επανάστασης. Το βιβλίο κλείνει μ' έναν προβληματισμό για το μέλλον.

Πώς θα κυβερνήσει άραγε ο Ραούλ Κάστρο αφού διαδεχτεί τον Φιντέλ στην εξουσία; Ο σκληρός και άκαμπτος ιδεολόγος, ο "ψύλλος" ή "Κινέζος" όπως τον αποκαλούν οι Κουβανοί δεν φαίνεται να εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στους συμπατριώτες του.

"Το Buena Vista Social Club του Κάστρο και των συμμαθητών του".
("The Irish Times")