Βιβλίο
Θεσσαλία: Πήλιο - Βόλος
Αξιοθέατα· διαδρομές· μονοπάτια· περιήγηση· 4x4· από τον Γιάννη Ντρενογιάννη

Συλλογικό έργο
Βάλυ Βαϊμάκη
Ηρακλής Μήλας
Νατάσα Καλογεροπούλου
Λεωνίδας Τηνιακός
Δημήτρης Βαραλής
Όλγα Χαραμή
Φωτογράφος: Μιχάλης Πόρναλης
Φωτογράφος: Ηρακλής Μήλας
Φωτογράφος: Βάλυ Βαϊμάκη
Φωτογράφος: Περικλής Μεράκος
Φωτογράφος: Λεωνίδας Τηνιακός
Φωτογράφος: Δημήτρης Βαραλής
Φωτογράφος: Γιάννης Ντρενογιάννης
Φωτογράφος: Όλγα Χαραμή
Επιμέλεια: Βάλυ Βαϊμάκη
Επιμέλεια: Όλγα Χαραμή
Επιμέλεια: Αχιλλέας Σκυριανός
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Έθνος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 193
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Εξερευνήστε την Ελλάδα 7
Σημειώσεις: Πρόλογος: Απόστολος Παπατόλιας, Νομάρχης Μαγνησίας. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Έθνος" στις 6.12.2008, και στη συνέχεια στα περίπτερα στην τιμή των 3,5 ευρώ. Σε συνεργασία με το περιοδικό "Explore Nature". Χορηγός: Marfin Egnatia Bank. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Περίληψη:

Ζήσε ξανά...

Είναι μονάχα μια φράση, αλλά τελευταία συνεχώς στριφογυρίζει στο μυαλό μου και έρχεται από μέσα βαθιά. Όταν τα σενάρια τρόμου μιας επερχόμενης οικονομικής καταστροφής βομβαρδίζουν την καθημερινότητά σου, η λύση δεν είναι να κλειστείς σε ένα καταφύγιο για να γλιτώσεις. "Ζήσε ξανά" είναι μονάχα μια φράση, αλλά, πίστεψέ με, λειτουργεί λυτρωτικά. Βγες στον δρόμο και κοίταξε ψηλά για πρώτη φορά. Ανακάλυψε τον ουρανό και δες πέρα από το προφανές. Όλον αυτό τον συσσωρευμένο πλούτο δεν τον χρειάζεσαι αληθινά. Είναι καιρός να πάψεις να βλέπεις τη ζωή να περνά μέσα από μια οθόνη τηλεόρασης ή εγκλωβισμένος στο σιδερένιο κλουβί ενός αυτοκινήτου.
Ταξίδεψε ξανά, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ταξίδεψε για την εμπειρία και όχι για να μείνεις σε έναν υπερπολυτελή ξενώνα. Ταξίδεψε για την ψυχή σου, μια και το χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Το ξέρεις καλά... η ζωή είναι αλλού! Είναι όμως ακριβώς δίπλα σου και είναι δεμένη με τους ανθρώπους που αγαπάς. Πέρασε το μήνυμα.

"Ζήσε ξανά" και είναι σίγουρος πως όλα θ' αλλάξουν. Στα χέρια σου κρατάς τον καλύτερο, αλλά και πιο αισιόδοξο, ταξιδιωτικό οδηγό που έχουμε ετοιμάσει μέχρι σήμερα. Αυτό το Πήλιο μας πήρε πολλά χρόνια για να το εξερευνήσουμε σε τέτοιο βάθος. Όλη η πληροφορία είναι στα χέρια σου... Μετουσίωσέ τη σε εμπειρία. Πάρε δωρεάν και τους καλύτερους χάρτες που είχες ποτέ στη διάθεσή σου και ξεκίνα.

Τέρμα οι δικαιολογίες... Ζήσε ξανά!

Γιάννης Ντρενογιάννης
Δεκέμβριος 2008


Ο οδηγός περιέχει τα κεφάλαια: "Κεντρικό - Βόρειο Πήλιο", "Νότιο Πήλιο" και "Βόλος", που το καθένα περιλαμβάνει τις ενότητες: "Μη χάσετε", "Χάρτης", "Ανακαλύψεις", "Παραλίες", "Οικισμοί", "Περιήγηση", "Off road", "Με τα πόδια", "Πολιτισμός", "Διαμονή", "Φαγητό", "Διασκέδαση" (ειδικά το κεφάλαιο "Κεντρικό - Βόρειο Πήλιο" περιλαμβάνει και την ενότητα: "Ο Μουντζούρης" και το κεφάλαιο "Βόλος" την ενότητα: "Περιήγηση στα προάστια").