Βιβλίο
Ο ψυχοθεραπευτής του παιδιού
Προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά και νεαρά άτομα

Ίσκα Σάλτζμπεργκερ - Ουίτενμπεργκ
Μετάφραση: Δροσούλα Τσαρμακλή
Μετάφραση: Ιουλία Τέττερη
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
1996
σ. 167
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-1478-6
Τίτλος πρωτοτύπου: The child psychotherapist
Ψυχαναλυτική Βιβλιοθήκη για το Παιδί και τον Έφηβο
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-10-2008)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στο φαινόμενο και στην αιτιολογία των συναισθηματικών διαταραχών παιδιών και νεαρών ατόμων, ενώ συγχρόνως πραγματεύεται τη φύση της συνεισφοράς του ψυχοθεραπευτή στη θεραπεία αυτών των δυσκολιών.

Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφεται η εργασία ενός ψυχοθεραπευτή του παιδιού σ' ένα συμβουλευτικό κέντρο για νεαρά άτομα, στο οποίο παρέχεται βραχείας διάρκειας ψυχοθεραπεία σε ατομικό επίπεδο. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται σε μια μακρόχρονη ψυχοθεραπεία ενός μικρού αγοριού που παρουσίαζε συμπτώματα εκλεκτικής αλαλίας, στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται λόγος για την ανάπτυξη της συμβολικής σκέψης και του παιχνιδιού από τη βρεφική ηλικία και εξής, ενώ στο τέταρτο εξετάζεται ο χαρακτήρας της παιδικής ψύχωσης και περιγράφονται οι αναγκαίες συνθήκες για την ψυχοθεραπεία ενός ψυχωσικού παιδιού.

Η παρούσα έκδοση απευθύνεται όχι μόνον στους επαγγελματίες που ασχολούνται με θέματα ψυχοθεραπείας του παιδιού αλλά επίσης σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς κ.λπ. Ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους γονείς παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και άτομα που σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ψυχοθεραπεία του παιδιού.