Βιβλίο
Αστραπίκας και Βροντίκας: Οι ήρωες του Πόντου
Η επανάκτηση της Πόλης 1261 μ.Χ.

Νίκος Αγγέλου
Γιάννης Πιττακίδης
Εικονογράφηση: Βασίλης Ρεβεζίκας
Αθήνα
Otherwise
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 88
Σχήμα: 30χ23
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-98597-0-7
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.18€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-12-2008)
Περίληψη:

Με μια πρωτότυπη ιδέα, οι δημιουργοί μεταμορφώνουν την ιστορία της επανάκτησης της Κων/πολης το 1261 μ.Χ. από τα χέρια των Σταυροφόρων, σε μια ιστορία με πρωταγωνιστές 2 ήρωες Ακρίτες του Πόντου οι οποίοι βοηθούν τα Βυζαντινά στρατεύματα στην επανάκτηση της.

Ο Αστραπίκας και ο Βροντίκας μας ταξιδεύουν στην ιστορία, από την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας στα παράλια του Πόντου, μέχρι την Βασιλεύουσα των Πόλεων Κων/πολη. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δίνει στην έκδοση επιμορφωτικό χαρακτήρα πραγματευόμενο μια εποχή έως πρόσφατα παραμελημένη, αναδεικνύοντας την ταυτότητα και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα οδοιπορικό με κωμικές και χιουμοριστικές καταστάσεις όπου οι ήρωες, στο πέρασμά τους για την Πόλη, αντιμετωπίζουν τους εχθρούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Τούρκους, Πειρατές και Σταυροφόρους. Τα σχέδια δημιουργημένα με φαντασία, κωμικότητα και άψογη σκηνοθεσία, σε συνδυασμό με της εικαστική τους επιμέλεια δίνουν ένα αποτέλεσμα πραγματικά ξεχωριστό.

Την έκδοση προλογίζουν οι κ.κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης - Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Ηλίας Γιαρένης - Λέκτωρας Ιστορίας της Βυζαντινής Παιδείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σπύρος Ορνεράκης - Σκιτσογράφος και Παναγιώτης Ιωσηφέλης - Σεναριογράφος - Διδάσκων σεναρίου τμήμα κινηματογράφου Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.

Η έκδοση θα αποδοθεί σύντομα και στην Ποντιακή διάλεκτο.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δημήτρης ΚοσμόπουλοςΕίναι τρελοί αυτοί οι Πόντιοι ήρωες;"Realnews"22/2/2009