Βιβλίο
Η Βασίλισσα της Αφρικής

Σ. Σ. Φόρεστερ
Μετάφραση: Αλίνα Πασχαλίδη
Ευθύνη Σειράς: Κυριάκος Ντελόπουλος
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
1990
σ. 265
Σχήμα: 19χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-293-507-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The African Queen
Μεγάλες Περιπέτειες της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας 4
Σημειώσεις: Πρόλογος: Κυριάκος Ντελόπουλος.
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 8.27€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-10-2009)
Περίληψη:

Η άγρια αφρικανική ζούγκλα είναι το σκηνικό. Ένας άντρας και μία γυναίκα, οι ήρωες, άγνωστοι μέχρι πριν λίγο. Θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και μια περιπέτεια από αυτές που όλοι οι άνθρωποι ονειρεύτηκαν να ζήσουν μια φορά στη ζωή τους.

Μπορούν να τη ζήσουν όμως διαβάζοντας τη "Βασίλισσα της Αφρικής", καθώς κατεβαίνει τα ορμητικά νερά του Ουλάγκα με τους δυο επιβάτες της, οι οποίοι έχουν ενωθεί μπροστά στον κίνδυνο της φύσης και του εχθρού, ενός μικρού πολεμικού σκάφους που παραμονεύει στις εκβολές του ποταμού. Η Ρόουζ και ο Όλλνατ θα επιχειρήσουν με το αξιοθρήνητο σκάφος τους και με τα αυτοσχέδια μέσα που διαθέτουν να τορπιλίσουν το εχθρικό πολεμικό, γιατί ήδη η πατρίδα τους, η Αγγλία, και η Γερμανία βρίσκονται σε πόλεμο.

Αυτά στα βάθη της Κεντρικής Ανατολικής Αφρικής, αποικίας των Γερμανών. Ο Φόρεστερ, μάγος της έντασης και της περιπέτειας, έχει προσφέρει στην παγκόσμια λογοτεχνία ένα από τα πιο ωραία περιπετειώδη βιβλία της και μερικές από τις πιο συναρπαστικές σελίδες, όπου συνδυάζεται το προσωπικό θάρρος, τα ανθρώπινα αισθήματα, η φιλοπατρία, η ομορφιά της άγριας φύσης και η δύναμη που κρύβεται μέσα στον άνθρωπο.

Στο εξώφυλλο η Κάθριν Χέπμπορν και ο Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ, οι πρωταγωνιστές της εξαιρετικής ταινίας του Τζον Χιούστον "Η Βασίλισσα της Αφρικής" (1951).