Βιβλίο
Η εκλεκτή του Βιβάλντι

Μπάρμπαρα Κουίκ
Μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή
Αθήνα
Μίνωας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 330
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-699-817-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Vivaldi's Virgins
Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 5.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-04-2013)
Περίληψη:

Σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα η Μπάρμπαρα Κουίκ μάς μεταφέρει στη Βενετία του 18ου αιώνα, όταν η πόλη βρισκόταν στο απόγειο της μεγαλοπρέπειας και αλλά της παρακμής. Μέσα από μια ιστορία γεμάτη από πάθη, μισο-ειπωμένες αλήθειες και δηλητηριώδη ψέματα, το βιβλίο ''Η εκλεκτή του Βιβάλντι'' ξεδιπλώνεται μέσα από τη ματιά της Άννας Μαρίας Νταλ Βιολίν, μιας εκλεκτής μουσικού της οποίας η προσωπικότητα διαμορφώνεται μέσα από το κήρυγμα και τη διδασκαλία του διάσημου μουσικοσυνθέτη Αντόνιο Βιβάλντι.

Η δεκατετράχρονη Άννα Μαρία εγκαταλελειμμένη στο ορφανοτροφείο της Πιετά, αναζητά την ταυτότητά της και είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει το μυστικό της καταγωγής της. Η αναζήτησή της την οδηγεί μακριά από τους τοίχους του ορφανοτροφείου, στον πολυσύνθετο κόσμο της βενετσιάνικης κοινωνίας, μιας κοινωνίας κρυμμένης πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...

Ανάμεσα στα 10 καλύτερα βιβλία του καλοκαιριού από το περιοδικό Redbook, επιλογή των εκδοτών στην Επιθεώρηση Ιστορικού Μυθιστορήματος και Αξιοπρόσεκτο Μυθιστόρημα του Booksense, το "Η Εκλεκτή του Βιβάλντι" έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες μέχρι τώρα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δέσποινα ΚονταράκηΗ εκλεκτή του Βιβάλντι"Απογευματινή"1/8/2009
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΗ εκλεκτή του ΒιβάλντιΠεριοδικό "Τηλέραμα"2/5/2009
Παρή ΣπίνουΑπό τον Βιβάλντι στους ναζί"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"38612/4/2009