Βιβλίο
Ο λάθος άνθρωπος

John Katzenbach
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 522
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-450-950-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Wrong Man
Bell Best Seller 950
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.10€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 09-02-2009)
Περίληψη:

Ο καθηγητής της ιστορίας Σκοτ Φρίμαν είναι άνθρωπος λογικός και ψύχραιμος. Ωστόσο αναστατώνεται όταν βρίσκει στο δωμάτιο της κόρης του ένα ανώνυμο ερωτικό γράμμα με δυσοίωνο περιεχόμενο: "Κανείς δε θα μπορούσε να σ' αγαπήσει όπως εγώ. Θα είμαστε για πάντα μαζί. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο".

Όμως αυτό που ζει η κόρη του ξεπερνά ακόμα και τους χειρότερους φόβους του Σκοτ. Λίγα ποτά παραπάνω είχαν παρασύρει την Άσλεϊ σ' αυτό που θεώρησε περιπέτεια της μιας βραδιάς μ' έναν περιθωριακό νεαρό. Αλλά τώρα, ούτε οι παρακλήσεις της ούτε οι προσπάθειές της να τον λογικέψει μπορούν να σταματήσουν τα απανωτά τηλεφωνήματα, τα φλογερά e-mail και τη συνεχή, στενή παρακολούθηση.

Ο Μάικλ Ο'Κόνελ είναι μια σκοτεινή, κακόβουλη προσωπικότητα. Τα ωραία χαρακτηριστικά του κρύβουν μια μαύρη και άδεια ψυχή. Πανούργος και ανελέητος, είναι γεννημένος δυνάστης. Αλίμονο σε όποιον τον αμφισβητεί. Γιατί η οργή του δεν γνωρίζει όρια.

Όσο περισσότερο η Άσλεϊ παλεύει να απαλλαγεί απ' αυτόν, τόσο πιο βαθιά χώνεται εκείνος στη ζωή της. Και σαν μολυσματική ασθένεια που εξαπλώνεται, κάνει το ίδιο και στους γονείς της. Τώρα δεν έχουν πια άλλη λύση. Για να προστατέψουν ο ένας τον άλλον, θα πρέπει να πολεμήσουν τον διώκτη τους με τα ίδια του τα όπλα. Μέχρις εσχάτων...