Βιβλίο
"Των μετά τα φυσικά" του Θεόφραστου

Ευάγγελος Σπανδάγος
Θεόφραστος
Μεταφραστής: Ευάγγελος Σπανδάγος
Αθήνα
Αίθρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 120
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8333-14-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αρχαία ελληνικά
Έργα Αρχαίων Ελλήνων Μαθηματικών και Αστρονόμων
Σημειώσεις: Εισαγωγή, απόδοση στη νεοελληνική, επεξηγήσεις, σχόλια, ιστορικά στοιχεία: Ευάγγελος Σπανδάγος. Πρόλογος: Ποτίτσα Γρηγοράκου. Περιλαμβάνεται το πρωτότυπο κείμενο και η μετάφραση στα νέα ελληνικά.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.33€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 10-02-2009)
Περίληψη:

Την έκδοση αυτή του άγνωστου στο ευρύ κοινό έργου του Θεοφράστου ''Των μετά τα φυσικά" με απόδοση στη νεοελληνική, σχολιασμό και ποικίλα εισαγωγικά στοιχεία, τη χαρακτηρίζω ως ένα σημαντικό γεγονός για τους μελετητές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και ειδικότερα της αριστοτελικής και πλατωνικής φιλοσοφίας.
Ο πολυγραφότατος Θεόφραστος, δυστυχώς, δεν έχει πάρει τη θέση που του αρμόζει στο πάνθεον των μεγάλων στοχαστών και φιλοσόφων. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Αφενός έμεινε στη σκιά του μεγάλου δασκάλου του. του Αριστοτέλους και αφετέρου δεν ίδρυσε δική του φιλοσοφική Σχολή.
Στο παρόν έργο του ο Θεόφραστος υπογραμμίζει διάφορες φυσικές και μεταφυσικές απόψεις που προβληματίζουν τον κάθε μελετητή λόγω της συνεκτικής και πυκνής γραφής τους. Παράλληλα κάνει αναδρομές σε μεταφυσικές δοξασίες Προσωκρατικών φιλοσόφων καθώς και του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους. [...]

(από τον πρόλογο, Ποτίτσα Γρηγοράκου)