Βιβλίο
Ακολουθίες πραγματικών αριθμών

Ευάγγελος Σπανδάγος
Ρούλα Σπανδάγου
Αθήνα
Αίθρα
Αριθμός Έκδοσης: 2
2004
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1985
σ. 334
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8333-09-3
Βιβλιοθήκη Ανώτερων Μαθηματικών
Ονομασία Υποσειράς: Πανεπιστημιακό Βοήθημα
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 16.95€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-02-2009)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους πρωτοετείς φοιτητές των τμημάτων των θετικών επιστημών να κατανοήσουν τις διάφορες έννοιες της μαθηματικής ενότητας "Ακολουθίες πραγματικών αριθμών" . Αυτό επιτυγχάνεται με την κατανοητή αλλά και συνοπτική παρουσίαση της σχετικής θεωρίας, με τα πολλά παραδείγματα και το μεγάλο πλήθος των λυμένων ασκήσεων.
Το βιβλίο αποτελείται από πέντε κεφάλαια:

Το πρώτο κεφάλαιο περιέχει τις απαραίτητες εισαγωγικές έννοιες. (Βασικές ανισοταυτότητες - αθροίσματα - ακέραιο μέρος πραγματικού αριθμού - το σύνολο IR και τα υποσύνολό του - Στοιχεία από την τοπολογία του IR.)

Το δεύτερο κεφάλαιο περιέχει τις εισαγωγικές έννοιες των ακολουθιών (παρουσίαση ακολουθίας, μονοτονία, φράγμα, γραφική παράσταση.)

Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στη σύγκλιση και την κατ' εκδοχή σύγκλιση των ακολουθιών. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον "εψιλοντικό" ορισμό της συγκλίσεως καθώς και στα "τετριμμένα" όρια.

Το τέταρτο κεφάλαιο περιέχει διάφορες επεκταμένες έννοιες των ακολουθιών. (Ακολουθίες κλειστών διαστημότων, σημείο συσσωρεύσεως ακολουθίας, βασικές ακολουθίες, συστολικές ακολουθίες και άνω - κάτω όριο ακολουθίας.)

Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις εφαρμογές της θεωρίας των συναρτήσεων
στις ακολουθίες.

Όλα τα κεφάλαια συνοδεύονται από παραδείγματα, λυμένες ασκήσεις καθώς και από την απαραίτητη μεθοδολογία. Μετά το πέμπτο κεφάλαιο ακολουθεί μια σειρά απλών λυμένων ασκήσεων που καλύπτει όλο το φάσμα της θεωρίας. Μετά από τις ασκήσεις αυτές περιέχονται Γενικές Ασκήσεις -θέματα διαφόρων ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.

Πιστεύουμε ότι και το βιβλίο μας αυτό θα τύχει της ίδιας υποδοχής που έτυχαν και τα άλλα βιβλία της σειράς "Αίθρα - Βιβλιοθήκη Ανώτερων Μαθηματικών".

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Περιέχει:
- Συνοπτική θεωρία,
- Μεθοδολογία,
- 400 λυμένες ασκήσεις