Βιβλίο
Ολυμπιακοί αγώνες: Για ένα κλαδί ελιάς
Από την προϊστορία έως σήμερα

Κωνσταντίνος Χ. Κωνσταντινίδης
Αθήνα
Προσκήνιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 379
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8318-48-9
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-02-2009)
Περίληψη:

Το βιβλίο "Για ένα κλαδί ελιάς" το έγραψα για να καταρρίψω τα ψεύδη σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά την μελέτη των ιστορικών πηγών δοκίμασα "4" εκπλήξεις:
Πρώτη έκπληξη:
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ουδεμίαν σχέση έχουν με τις Ασσυρο - Βαβυλωνιακές ή τις Αιγυπτιακές Παιδιές, όπως ανακριβώς γράφτηκε στην ιστοσελίδα του ΑΘΗΝΑ-2004. Άλλο παιχνίδι και άλλο Αγώνες.
Δευτέρα έκπληξη:
Η χρονολόγηση των Αγώνων χάνεται στα βάθη της Προϊστορίας, στο 45.000 χρόνια Π. Ε. Τότε που οι Ασσυρο - Βαβυλώνιοι και Αιγύπτιοι δεν υπήρχαν. (Ο Υγίνος λέγει ότι οι "4" πρώτοι αγώνες δεν σώζονται και έτσι αρχίζουμε από τον Πέμπτον τον Δαναό, όστις κατέστησεν αγώνα εις τους γάμους των θυγατέρων του Έκτoν, δε λέγει τον Λυγκέα γαμβρόν του Δαναού, όστις κατέστησεν άλλον εις το Άργος. Έβδoμoν, τον Περσέα, όστις εώρτασεν αγώνα επιτάφιον του Πολυδέκτους και μόλις Όγδooν, λέγει τον Ηρακλέα, όστις κατέστησεν τον Ολυμπιακόν αγώνα, εις τιμήν του Πέλοπος).
Τρίτη Έκπληξη:
Θεωρούσα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήσαν κάτι απλό. Όμως εξεπλάγην όταν διεπίστωσα ότι είναι η συνισταμένη του Ελληνικού Πνεύματος. Στην Ολυμπία δοκιμάζονταν στην πράξη όλες οι Ελληνικές Αξίες.
Τετάρτη Έκπληξη:
Μήτρα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η Εθνική μας Θρησκεία, το Ελληνικόν Πάνθεον. Αυτό εδημιούργησε όλο το αξιακό πλαίσιο των Αγώνων. Στην θρησκεία αυτή "που σήμερα βάλλεται" χρωστάει ο σύγχρονος κόσμος όλες τις αξίες και τους θεσμούς του. (Ελευθερία, Δημοκρατία, Επιστήμη-Τεχνολογία, Τέχνες-Γράμματα, Αξιοπρέπεια του ατόμου, Αθλητισμό, Ανθρωπισμό κ.α.)
Οποία όμως ειρωνεία!
Ο Ιουδαιοχριστιανισμός την κατέστρεψε με λύσσα.
Αλλά εις μάτην! Ο Ελληνισμός δεν καταστρέφεται!
Είναι ιδέα και στάση ζωής.
Τις άλλες εκπλήξεις αναγνώστρια και αναγνώστη, θα τις βρεις τον ελληνικό κόσμο του βιβλίου "Για ένα κλαδί ελιάς".

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δημήτρης ΧαλιβελάκηςΓια ένα κλαδί ελιάς..."Βραδυνή"1618/10/2008