Βιβλίο
Αντιπρόταση: οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας

Λευτέρης Παπαγιαννάκης
Αθήνα
Πλέθρον
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 125
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-348-190-4
Κοινωνικές Επιστήμες
Ονομασία Υποσειράς: Εκπαίδευση
Σημειώσεις: Προλογικό σημείωμα: Δημήτρης Κυρτάτας, Γιάννης Παπαθεοδώρου. Περιέχει το παράρτημα με το "Σχέδιο Νόμου" έτσι όπως κατατέθηκε προς συζήτηση στον κύκλο του Ομίλου Προβληματισμού και Παρέμβασης που αποκαλείται ΑΡΣΗ (Αριστερά Σήμερα).
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-04-2011)
Περίληψη:

"Οι αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο είναι πολλές, πολύπλοκες και βαθύτατες. Η γνώση ως κοινωνικό αγαθό και ως προϋπόθεση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης είναι στην ημερήσια διάταξη. Η αναδιοργάνωση και η ποιοτική αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας, η σύγκλιση και η προσαρμογή της με τα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα, αποτελεί αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και έχει αναδειχτεί πλέον σε προτεραιότητα της κοινωνίας και των πολιτικών φορέων που την εκφράζουν. Αλλά ο διάλογος κινδυνεύει να παγιδευτεί σε θέσφατα και αδράνειες του παρελθόντος, να περιοριστεί στις οικονομικές και διαχειριστικές διαστάσεις του ζητήματος, να διεξαχθεί με όρους πολωτικών αφορισμών".

Στο βιβλίο αυτό ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης επιχειρεί μια θετική συμβολή σε έναν διευρυμένο και ουσιαστικό διάλογο, με κύριο στόχο μια ουσιώδη μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο που προσδιορίζει τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των φορέων ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας στη χώρα μας. Επίσης, με επίκαιρες παρεμβάσεις του, κρίνει και αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση στην ανώτατη παιδεία και προτείνει λύσεις στα μεγάλα της προβλήματα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αντιπρόταση: οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης και έρευναςΠεριοδικό "Σύναψις"14Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2009
Σωτήρης ΒανδώροςΑλήθειες και ψέματα για τα ελληνικά πανεπιστήμια"Ελεύθερος Τύπος"26/4/2009
Μαρία ΡεπούσηΘέλει αρετή και τόλμη η... Παιδεία"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"11/4/2009