Βιβλίο
Narratives on a Gyn Exam Table
Αφηγήσεις πάνω σε ένα γυναικολογικό τραπέζι

Συλλογικό έργο
Μαρία Πασχαλίδου
Μαρία Α. Αγγελή
Κωστής Σταφυλάκης
Γιώργος Συμπάρδης
Συραγώ Τσιάρα
Μετάφραση: Γιάννης Πατάκας
Μετάφραση: Ελευθερία Τσίτσα
Επιμέλεια: Γιάννης Λώλης
Καλλιτέχνης: Μαρία Πασχαλίδου
Αθήνα
Εκκρεμές
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 72
Σχήμα: 21χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7651-70-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Σημειώσεις: Κατάλογος της βιντεοεγκατάστασης της Μαρίας Πασχαλίδου στη γκαλερί Cheap Art, στα Εξάρχεια, μεταξύ 10 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου 2009.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-03-2009)
Περίληψη:

Το βιβλίο αποτελεί μία καταγραφή του πρότζεκτ της Μαρίας Πασχαλίδου, "Αφηγήσεις πάνω σε ένα γυναικολογικό τραπέζι" ("Narratives On A Gyn Exam Table"), το οποίο βασίζεται σε σύντομες επιτελεστικές δράσεις εικοσιενός προσώπων που προσκλήθηκαν να αφηγηθούν μία προσωπική τους ιστορία, ξαπλωμένες/-οι πάνω σ’ ένα γυναικολογικό τραπέζι.

Οι "Αφηγήσεις πάνω σ’ ένα γυναικολογικό τραπέζι" είναι ένα πρότζεκτ που δομούμενο από συλλογικές προσωπικές ιστορίες εγείρει ζητήματα οικειότητας και ελέγχου.

Οι εικοσιμία αφηγήσεις αποτέλεσαν το κύριο βίντεο μιας συνολικής βίντεο εγκατάστασης, η οποία παρουσιάστηκε στη γκαλερί Cheapart (Αθήνα, 10.2.09-04.03.09).

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο (ελληνικά και αγγλικά) και αναφέρεται στο ιστορικό, τα στάδια και τις βασικές ιδέες του πρότζεκτ. Επίσης περιλαμβάνει τις εικοσιμία αφηγήσεις των προσώπων που συμμετείχαν, αναλυτική περιγραφή της βίντεο εγκατάστασης και γραπτά σχόλια/κείμενα από τις/τους: Μαρία Αγγελή, Κωστή Σταφυλάκη, Γιώργο Συμπάρδη και Συραγώ Τσιάρα.