Βιβλίο
Η κόρη του δημάρχου
Μυθιστόρημα

Andrea Vitali
Μεταφραστής: Γιώργος Κασαπίδης
Αθήνα
Modern Times
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 326
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-691-344-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La figlia del Podestà
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.07€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 10-03-2009)
Περίληψη:

Ρενάτα Μέτσα. Η μοναχοκόρη του δημάρχου. Απρόβλεπτη, πληθωρική και τρελά ερωτευμένη. Όταν βάζει κάτι στο νου της, δεν υπάρχει περίπτωση να το βγάλει. Γιατί παράγγειλε άραγε αυτή την αισχρή κιλότα από το μαγαζί της Μερτσέντε Βιτάλι;

Μερτσέντε Βιτάλι. Σαραντάρα, ανύπαντρη, παρθένα. Κάθε μέρα μετά την πρωινή προσευχή πηγαίνει στο εμπορικό της να πουλήσει εσώρουχα. Εξομολογείται τα πάντα στον ιερέα της. Ανάμεσα σε αυτά, και την ύποπτη παραγγελία της δεσποινίδας Μέτσα.

Οφέλιο Μεντσόνι Ο "πιλότος". Μέτριο ύψος, λείο πρόσωπο, γαλαζοπράσινα μάτια. Ωραίος άντρας. Μόνο που δεν ξέρει να πιλοτάρει...

Βιτόριο Μπαρμπιέρι. Ο φούρναρης. Επίδοξος αρραβωνιαστικός της κόρης του δημάρχου και γιος της Τζερμπέρα Νέρι, της γυναίκας που αρνήθηκε να παντρευτεί τον Αγκοστίνο Μέτσα, λίγο πριν ο ιερέας τους ενώσει με τα δεσμά του γάμου. Ο δήμαρχος δε θέλει ν' ακούσει ούτε το όνομα του!

Αγκοστίνο Μέτσα. Ο δήμαρχος του Μπελάνο. Άνθρωπος καχύποπτος, ματαιόδοξος, εκδικητικός· όχι κακός. Αλίμονο, όμως, σε όποιον του εναντιωθεί. Όραμά του η αεροπορική σύνδεση της λίμνης Κόμο με την Ελβετία.

Η αγορά μιας κιλότας και τα φιλόδοξα σχέδια του δημάρχου μπλέκουν όλα αυτά τα πρόσωπα σε ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων με απρόβλεπες συνέπειες. Ανομολόγητα πάθη, κρυμμένα μυστικά, ερωτικές ιστορίες και ευτράπελα έρχονται στην επιφάνεια, προκαλώντας τριγμούς στη ζωή των κατοίκων μιας μικρής πόλης με φόντο τη φασιστική Ιταλία.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μυρτώ ΤσελέντηΌλα ξεκίνησαν από ένα σέξι εσώρουχο"Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Culture"21/3/2009