Βιβλίο
Sea Pastels

Φωτογράφος: Λίζη Καλλιγά
Επιμέλεια: Ελένη Σαρόγλου
Μετάφραση: Heather Kouris
Αθήνα
Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 54
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-98318-0-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Σημειώσεις: Κατάλογος έκθεσης στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, μεταξύ 7 Ιουνίου - 13 Ιουλίου 2008. Εισαγωγή: Χριστίνα Πετρηνού, "Τόπος, τοπίο, περιβάλλον".
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-01-2012)
Περίληψη:

Οι φωτογραφίες που αποτελούν την ενότητα "Sea Pastels" δύσκολα μπορούν να καταταγούν στη θαλασσογραφία, παρά το γεγονός ότι συναντάς σ' αυτές όλα τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να τις εντάξουν σ' αυτή τη θεματογραφία, της θάλασσας και των λουομένων.

Η Λίζη Καλλιγά μεταμορφώνει τον θαλασσινό τόπο σ’ ένα τοπίο μέσα από μια αισθητική διαδικασία. Με την βιντεοκάμερά της τραβά κολυμβητές σε μια παραλία έχοντας ζουμάρει υπερβολικά τον φακό της. Με αυτό τον τρόπο αποκτά μια θολή εικόνα μετατρέποντας το πολύ μακρινό σε κάτι το κοντινό, το απτό που χάνει όμως σε ευκρίνεια. Στην συνέχεια μέσω του υπολογιστή περνά καρέ-καρέ το βίντεο που έχει προκύψει και το σταματά εκεί όπου η εικόνα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά μιας διάλυσης των μορφών εντελώς αντιπεριγραφική και άκρως αφαιρετική. Οι φωτογραφίες που προκύπτουν με αυτόν τον τρόπο ελάχιστα θυμίζουν το αρχικό μέσο, το βίντεο. [...]

Χριστίνα Πετρηνού