Βιβλίο
My Room too

Ζωγράφος: Ειρήνη Καραγιαννοπούλου
Επιμέλεια: Ελένη Σαρόγλου
Αθήνα
Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 64
Σχήμα: 27χ21
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-98318-5-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-01-2012)
Περίληψη:

Οι εκδόσεις τέχνης "Κύβος" παρουσιάζουν το βιβλίο "My Room too" της Ειρήνης Καραγιαννοπούλου, που συγκεντρώνει 32 σχέδια, κυρίως με μολύβι σε χαρτί, από το 2003 έως το 2009. Ελάχιστα από αυτά έχουν ήδη εκτεθεί, τα περισσότερα παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε αυτή την έκδοση.

Το βιβλίο τυπώνεται σε περιορισμένη έκδοση 700 αντιτύπων.

Το "My Room too" είναι μια συλλογή σχεδίων που, χωρίς να έχει κείμενο και χωρίς να είναι παραμύθι, εξιστορεί τις περιπέτειες ενός σγουρομάλλικου κοριτσιού. Η μικρή ηρωίδα προβάλλει αντίσταση στα δεινά που της συμβαίνουν με τον ίδιο τρόπο που οι μπούκλες της υψώνονται περήφανα, ενάντια στη βαρύτητα. Άλλοτε τελείως δυστυχής και άλλοτε γεμάτη αισιοδοξία, περιφέρει τη νεαρή της ηλικία από κακό σε κακό με μικρές φωτεινές εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα η βαρκάδα με τον αγαπημένο της -του οποίου τα μαλλιά αντιστέκονται επίσης στη βαρύτητα, αφού είναι punk!

Ο τίτλος του βιβλίου "My Room too", βασίζεται στο video της καλλιτέχνιδας, "My Room" που παρουσιάστηκε στην έκθεση "Part Time Punks" στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ το 2007, με την ίδια πάντα ηρωίδα.