Βιβλίο
Grundrisse

Καρλ Μαρξ
Μεταφραστής: Γιάννης Χοντζέας
Επιμελητής: Γιάννης Χοντζέας
Αθήνα
Α/συνέχεια
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 245
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6625-12-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Grundrisse der Kritik der Politischen Ökonomie
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.24€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 27-03-2009)
Περίληψη:

Οι "Βάσεις Κριτικής της Πολιτικής Οικονομίας" (Grundrisse der Kritik der Politischen Okonomie) του Καρλ Μαρξ γράφτηκαν στο διάστημα 1857-1858. Τα επτά τετράδια του χειρογράφου των "Grundrisse" συγκροτούν ένα από τα σημαντικότερα έργα του Καρλ Μαρξ, αλλά και ένα έργο αναφοράς για τη μαρξιστική σκέψη συνολικά. Η συγγραφή των "Grundrisse" αποτέλεσε το "εργαστήρι" προετοιμασίας του "Κεφαλαίου", αλλά οι πρώτες διατηρούν την αυτοτέλεια τους, καθώς σε αυτές ο Μαρξ καταπιάνεται με ζητήματα που δεν αναλύει στο "Κεφαλαίο".

Σήμερα, σε μια περίοδο βαθύτατης παγκόσμιας κρίσης, η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το έργο του Μαρξ επιβεβαιώνει με τον πιο ηχηρό τρόπο τη ζωντάνια και την επικαιρότητα της σκέψης του. Εξάλλου, η σημασία του έργου αυτού έχει προ πολλού αναγνωριστεί από τους μελετητές.

Η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας περιλαμβάνει τα αποσπάσματα εκείνα από τις "Grundrisse" τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων και αντιπαραθέσεων, αλλά που επίσης είναι αντιπροσωπευτικά της μαρξιστικής ανάλυσης. Συνοδεύεται από τρία εισαγωγικά σημειώματα του Γιάννη Χοντζέα, εκ των οποίων το ένα ανέκδοτο μέχρι σήμερα, που εισάγουν τον αναγνώστη τόσο στο ίδιο το έργο όσο και στην υποδοχή που αυτό είχε, με μια ανάλυση που αντέχει ακόμη στο χρόνο.