Βιβλίο
Το ζωντανό σύμπαν
Η αναζήτηση της ζωής στο διάστημα

Κρις Ίμπι
Μετάφραση: Δημήτριος Ε. Θεοδώρου
Αθήνα
Ψυχογιός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 555
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-453-519-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Living Cosmos
Επιστήμη για Όλους
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.42€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-09-2010)
Περίληψη:

Η αστροβιολογία -η μελέτη της ζωής στο διάστημα- αποτελεί ένα από τα ταχύτερα εξελισσόμενα και πιο δημοφιλή πεδία της επιστήμης. Στο βιβλίο αυτό ο βραβευμένος λόγιος και ερευνητής Κρις Ίμπεϊ εξερευνά τα θεμέλια του εν λόγω κλάδου, το πού κατευθύνεται και τι μπορεί να ανακαλύψει.

Το ταξίδι αρχίζει με τα πρώτα βήματα της επιστήμης και προχωρά με τις αποκαλύψεις της Αναγέννησης, που συμπεριλαμβάνουν την επαναστατική δήλωση του Κοπέρνικου ότι η Γη δεν ήταν το κέντρο του σύμπαντος αλλά απλά ένας πλανήτης, που περιστρεφόταν γύρω από τον ήλιο. Αλλά αν και η Γη δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης, είναι ο μόνος ζωντανός πλανήτης, που ξέρουμε ως τώρα.

Στη συνέχεια ο Ίμπεϊ ασχολείται με το διάστημα, όπου οι αστροβιολόγοι ερευνούν τη δυνατότητα ύπαρξης ζωής πέρα από τον κόσμο μας. Θα βρεθεί άραγε ζωή στον Άρη, στον "πλανήτη του θανάτου", που έχει σαμποτάρει τις περισσότερες πλανητικές αποστολές; Ή στην Αφροδίτη, την "κακή δίδυμη" αδελφή της Γης της οποίας η ζέστη μπορεί να λιώσει το μόλυβδο;

"Το ζωντανό σύμπαν" είναι ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για μια επιστήμη που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν, ένας οδηγός για το τι σημαίνει πραγματικά η ζωή και για το που μπορεί να υπάρχει ή όχι, και ένα εκπληκτικό έργο, που ερμηνεύει το παρελθόν μας και προβλέπει το μέλλον μας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ελπίδα ΠασαμιχάληΟι περιπέτειες του πνεύματος"Book Press"10Ιούλιος-Αύγουστος 2010
Chris ImpeyΤο ζωντανό σύμπανΠεριοδικό "Index"41Ιούλιος-Αύγουστος 2010
Κωνσταντίνος B. ΜπούραςΚοσμικό ταξίδι σε Κέρκυρα, Βόλο με ρήματα και γεύσεις του Κάφκα"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"59012/2/2010