Βιβλίο
Σπάτα Αττικής
Μύθος, ιστορία, λαογραφία, τοπωνύμια

Νικόλαος Τούντας
Επιμελητής: Σέργιος Μαυροκέφαλος
Επιμελητής: Πέτρος Μιχάλης
Επιμελητής: Αντώνης Γκάντζης
Καλύβια Αττικής
ΑΩ Εκδόσεις
Αριθμός Έκδοσης: 2
2007
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2005
σ. 160
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-88250-5-5
Σημειώσεις: Πρόλογος: Αθανάσιος Νικ. Τούντας (Δήμαρχος Σπάτων). Πρόλογος: Σέργιος Μαυροκέφαλος, Πέτρος Μιχάλης, Αντώνης Γκάντζης (επιμελητές).
Περιέχει: Χάρτη εποχής κλίμακας 1:25.000.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 31-03-2009)
Περίληψη:

Η πόλη μας, τα Σπάτα, έχει μια σημαντική και χρονικά μεγάλη παρουσία στον χώρο των Μεσογείων. Μια καθαρά αγροτική πόλη πριν λίγα χρόνια, άρχισε σιγά-σιγά να αστικοποιείται από τη δεκαετία του '70 και μετά. Τα τελευταία χρόνια λόγω των μεγάλων υπερτοπικών έργων στην περιοχή μας η αστική ανάπτυξη επιταχύνεται με γοργούς ρυθμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αλλοίωση του περιβάλλοντος αλλά και -πιθανώς- την απώλεια μέρους της ιστορίας μας. Πράγματι ποιος ή ποια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα θυμάται τα τοπωνύμια των περιοχών στις οποίες τώρα έχει κατασκευασθεί το αεροδρόμιο;

Το βιβλίο του αείμνηστου Λυκειάρχη Νικ. Τούντα έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Ένας άνθρωπος που σ' όλη του τη ζωή έδειχνε με ποικίλους τρόπους την αγάπη του για τον τόπο του. Η πλήρης σε προσφορά ζωή του, ειδικά στη νεολαία, έρχεται να συμπληρωθεί τώρα με το έργο του αυτό, που καταγράφει με ιστορική υπευθυνότητα μεγάλο μέρος της ιστορίας των Σπάτων. Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει -ιδιαίτερα τους νέους- να μάθουν πολλά για την περιοχή που κατοικούν. Ένα βιβλίο που πρέπει να αποτελέσει κ��νητρο για όσους έχουν την όρεξη και την ικανότητα να καταγράψουν την ιστορία του τόπου μας και να αποτυπώσουν τις μνήμες των συμπατριωτών μας.
[...]
(από τον πρόλογο του Αθανασίου Νικ. Τούντα)

Κριτικές - Παρουσιάσεις: