Βιβλίο
Περίπατοι στη Ρώμη

Βαρβάρα - Ρίτα Αθανασιάδου
Αθήνα
Libro
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 257
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-490-119-7
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.31€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 03-04-2009)
Περίληψη:

Είναι άλλο να περιηγείται κανείς μια πόλη για να την περιγράψει σε έναν χρηστικό τουριστικό οδηγό κι άλλο να τη ζει, να την ανασαίνει, να τη χαίρεται, να την ανακαλύπτει και όλα του τα βιώματα να τα καταγράφει με πάθος κι έμπνευση.

Η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου στο καινούριο ταξιδιωτικό της αφήγημα "Περίπατοι στη Ρώμη" καταφέρνει ακριβώς αυτό.

Να μας ξεναγήσει με μια άλλη, πιο ανθρώπινη αλλά και πιο διεισδυτική ματιά στη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη, και να μας αποκρυπτογραφήσει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των Ρωμαίων, ακροβατώντας με δεξιοτεχνία στο ένδοξο παρελθόν τους και το λαμπερό παρόν τους.

Συνάμα, ακουμπώντας με την ντελικάτη αύρα της τα monumenti, τα palazzi, τις fontane, τις piazze, τις botteghe της συναρπαστικής αυτής πόλης της dolce vita, της μόδας, της τέχνης, οδηγεί τους αναγνώστες σε υπερβατικούς ρωμαϊκούς περιπάτους, αποκαλύπτοντας πολύτιμα μυστικά και εμπνέοντας, ακόμα και τους αμετανόητα φανατικούς της Ρώμης, να την ξαναερωτευτούν!


"Μόλις διάβαινα την πύλη, μπροστά μου απλωνόταν η Πιάτσα ντελ Πόπολο, η όμορφη αυτή πλατεία με τις δίδυμες εκκλησίες, τον πανύψηλο οβελίσκο και τους τρεις δρόμους, που άνοιγαν σαν βεντάλια για να καταλήξουν σε άλλες πλατείες με μαρμάρινα σκαλοπάτια και μπαρόκ παλάτια. Από την ίδια επιβλητική πύλη, πάνω από διακόσια χρόνια πριν, πέρασε ο Γκαίτε και όταν στάθηκε και αντίκρισε αυτό το θέαμα, που αποτελούσε την επίσημη υποδοχή της Αιώνιας Πόλης, άνοιξε τα χέρια του και αναφώνησε: "Μόνο τώρα αρχίζω να ζω!"".

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μαρία ΙωαννίδουΣαν Ρωμαία και όχι Ρωμηά... - Ανάγνωση της Βαρβάρας-Ρίτας Αθανασιάδουwww.vakxikon.gr6Ιούνιος-Αύγουστος 2009
Βαρβάρα Ρίτα ΑθανασιάδουΠερίπατοι στη ΡώμηΠεριοδικό "Index"31Μάιος 2009
Μυρτώ ΤσελέντηΠρωταγωνιστής η αιώνια πόλη"Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Culture"16/4/2009