Βιβλίο
Μαροκινή κουζίνα

Tess Mallos
Μεταφραστής: Χριστίνα Ελιασά
Φωτογράφος: Ashley Mackevicius
Αθήνα
Modern Times
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 192
Σχήμα: 29χ23
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-691-290-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Cooking Moroccan
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 30.18€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 08-04-2009)
Περίληψη:

Έχετε περάσει ποτέ έξω από ένα εστιατόριο μαροκινής κουζίνας; Τα εδέσματα μεθυστικά, η ατμόσφαιρα εξωτική κι από την έκφραση των θαμώνων, καταλαβαίνει κανείς πως οι καινούριες γεύσεις που δοκιμάζουν πρέπει να είναι τουλάχιστον νόστιμες... Ροδόνερο, κύμινο, σαφράν, λεμόνι, πάπρικα και μαϊντανός αποτελούν μερικά μόνο από τα συστατικά που βασιλεύουν στη μαροκινή κουζίνα, ενώ οι ελιές, το καρότο, τα ρεβίθια, το αρνάκι, το κουσκούς, ακόμη και τα δαμάσκηνα προσφέρονται με ποικίλους πρωτότυπους τρόπους. Αγοράστε ένα ταζίν, αυτό το παραδοσιακό μαροκινό σκεύος μαγειρικής που μοιάζει μεν ελληνική γάστρα, και ξεκινήστε τους πειραματισμούς! Δοκιμάστε από τα "πιάτα του παλατιού", όπως, για παράδειγμα, σούπα χαρίρα ή μετσχάλντι κρεμμυδιών με μελιτζάνα, και για επιδόρπιο, απολαύστε μερικούς γλυκούς χουρμάδες. Τελικά, οι δημιουργικοί και ευφάνταστοι συνδυασμοί είναι αυτοί που κάνουν τη μαροκινή κουζίνα τόσο ξεχωριστή, εξωτική και, κυρίως, πολύ πρακτική!