Βιβλίο
Βόλος
Ταξιδιωτικός οδηγός

Ιουλία Πεντάζου
Ευθύνη Σειράς: Ιουλία Πεντάζου
Αθήνα
Αρμονία - Τεγόπουλος Λεξικά
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 203
Σχήμα: 19χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7598-19-6
Από Πόλη σε Πόλη 1
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 11.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-09-2012)
Περίληψη:

Η σύγχρονη πόλη του Βόλου απλώνεται ανάμεσα στη θάλασσα του Παγασητικού και στο βουνό του Πηλίου. Με ορατό ακόμα σήμερα το παρελθόν της ως σημαντικού αστικού κέντρου του 19ου αιώνα, η πόλη προσφέρεται ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς για τους απαιτητικούς και φιλοπερίεργους επισκέπτες.

Ο Βόλος είναι μια πανέμορφη πόλη με υποδειγματική επανάχρηση βιομηχανικών κτιρίων. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου με κείμενα, παλιές και σύγχρονες φωτογραφίες, ταξιδέψτε με την Αργώ και το Μουτζούρη, επισκεφθείτε τα τσιπουράδικα της Νέας Ιωνίας και θυμηθείτε τη Σκάλα του Μιλάνου, γνωρίστε το βιομηχανικό παρελθόν και επισκεφθείτε τον πολυχώρο Τσαλαπάτα, γευτείτε μουστολούκουμα και περιπλανηθείτε στα Κύματα και τα Παληά, διαβάστε για τον ντε Κίρικο και δείτε τα άστρα με τη βοήθεια της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, βρείτε χρήσιμες πληροφορίες από μουσεία και ξενοδοχεία μέχρι συνεργεία ή ακόμη και κτηνιατρεία.

Η σειρά ταξιδιωτικών οδηγών "Από πόλη σε πόλη" απευθύνεται όχι μόνο στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες, αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους των πόλεων. Μέσα από κατατοπιστικά κείμενα και παλιές και νέες φωτογραφίες δημιουργεί ερεθίσματα στο σύγχρονο ταξιδιώτη του δρόμου ή της πολυθρόνας προκειμένου να δει τις πόλεις σαν ζωντανούς χώρους μέσα στους οποίους παράγεται η σύγχρονη ταυτότητα των κατοίκων τους.

Τα βιβλία της σειράς είναι γραμμένα από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους από αυτή με τον αναγνώστη και τον ταξιδιώτη, όπως θα έκαναν με έναν φίλο.

Μέσα τους οδηγούς θα βρείτε κείμενα με παλιές και σύγχρονες φωτογραφίες για:
- Άγνωστες στιγμές της ιστορίας των πόλεων, από το μακρινό παρελθόν μέχρι τους νεότερους χρόνους.
- Προτάσεις για περιπάτους και περιπλανήσεις σε κεντρικά ή απόμερα σημεία των ελληνικών πόλεων, σε τόπους μνήμης και χώρους διασκέδασης.
- Μικρούς χάρτες με τις προτεινόμενες διαδρομές και τα σημεία ενδιαφέροντος της κάθε πόλης.
- Μικρά μυστικά και χρήσιμες πληροφορίες, απαραίτητες σε κάθε επισκέπτη.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: