Βιβλίο
Μακροοικονομική

Paul Krugman
Robin Wells
Μετάφραση: Αναστάσιος Μεταξάς
Επιμέλεια: Αθανάσιος Γκούνας
Θεσσαλονίκη
Επίκεντρο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 726
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-458-205-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Macroeconomics
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 96.81€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

Η Μακροοικονομική είναι το κορυφαίο επιστημονικό εγχειρίδιο του Paul Krugman (Νόμπελ Οικονομίας 2008) και της Robin Wells.

Best Seller τόσο στην αγγλική έκδοση όσο και σε πολλές γλώσσες που μεταφράστηκε, δίκαια χαρακτηρίστηκε ως "ένα εξαιρετικό κείμενο, όμορφα γραμμένο, όπου τα παραδείγματα εξηγούν με σαφήνεια σημαντικές οικονομικές αρχές".

Τα οικονομικά αποτελούν ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο. Προσφέρουν μια λογική εικόνα του κόσμου, η οποία με τη σειρά της προσφέρει αληθινές κατευθυντήριες γραμμές προς βελτίωση του. Είναι αναγκαία η κατάλληλη χρήση των οικονομικών μοντέλων - η κατανόηση τόσο των υποθέσεών τους, των περιορισμών τους αλλά και των θετικών τους χρήσεων. Άλλωστε δεν ζούμε σ' ένα κόσμο που "ένα μοντέλο της Οικονομίας ταιριάζει παντού". Μια αντιμετώπιση αυτών των διφορούμενων εννοιών για την επίλυση προβλημάτων του αληθινού κόσμου, κάνει τον αναγνώστη πιο οξυδερκή και αποτελεσματικό συμμέτοχο στην κοινή οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή μας.

Ο Krugman αναφέρει χαρακτηριστικά πως ενώ ο περισσότερος κόσμος είναι μυημένος στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων, δεν είναι εκπαιδευμένος στο να σκέπτεται χρησιμοποιώντας νοητικά και θεωρητικά πλαίσια. Για τον λόγο αυτό επιχειρείται μια μελέτη των κλασσικών και νεότερων οικονομικών θεωριών, παρουσιάζοντάς τες με εύκολο και κατανοητό τρόπο. Παράλληλα σε κάθε κεφάλαιο ενθαρρύνεται η διαίσθηση, μέσω πραγματικών παραδειγμάτων. Τα στοιχεία του αληθινού κόσμου άλλωστε απεικονίζουν έννοιες. Έτσι ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει πώς εμφανίζονται τα οικονομικά νούμερα και πώς συνδέονται με τα μοντέλα.

Η προσφορά και η ζήτηση, το εισόδημα, οι δαπάνες, η αποταμίευση, οι επενδύσεις, το χρηματοοικονομικό και τραπεζικό σύστημα, η δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, όλα αυτά αποτελούν θέματα ανάλυσης πολλών βιβλίων μακροοικονομικής, η συγκεκριμένη προσέγγιση όμως είναι που κάνει αυτήν την έκδοση μοναδική.