Βιβλίο
Λοξές ματιές

Φώτης Κουτσαμπάρης
Θεσσαλονίκη
Μαλλιάρης Παιδεία
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 94
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-457-258-8
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-04-2009)
Περίληψη:

"Λοξές ματιές" ονομάζεται η στήλη του συγγραφέα στη μηνιαία πολιτιστική εφημερίδα "Πολιτισμικά" των εκδόσεων Μαλλιάρης Παιδεία, με την οποία συνεργάζεται από το 1996, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το έντυπο, μέχρι σήμερα.
Στο παρόν βιβλίο έχουν συγκεντρωθεί αυτούσια και χωρίς επεξεργασία τα κείμενα της περιόδου 2003-2008 και παρουσιάζονται χρονικά από τα τελευταία προς τα πρώτα.
Οι "Λοξές ματιές" είναι λογοτεχνήματα και χαρακτηρίζουν το μήνα της κυκλοφορίας της εφημερίδας. Για αυτό το λόγο ο συγγραφέας θεωρεί το βιβλίο "μηνολόγιο" ή "καλαντάρι", και ανάμεσα στα κείμενα του ίδιου μήνα διαφαίνονται παρόμοιος προβληματισμός και εντυπώσεις. Είναι οι εικόνες, τα συναισθήματα, οι γεύσεις, οι προσωπικές ενατενίσεις, οι ενδοσκοπήσεις, οι αλήθειες και το ψέμα, δεμένα όλα με ένα νήμα ευαισθησίας και έμπνευσης.
Είναι λέξεις που παίζουν κρυφτό με το πληκτρολόγιο, πότε φανερώνονται και πότε κρύβονται μέσα στην ψυχή. Είναι νοήματα που φαίνονται ασαφή, αλλά με μια βαθιά ανάγνωση, αποκαλύπτουν γνώση, εμπειρία και αποτύπωση στιγμών ζωής.
Τούτα τα λογοτεχνήματα δεν διαβάζονται, αλλά φαίνονται να εισχωρήσουν μέσα μας. Εάν μας αγγίξουν, τότε σημαίνει ότι άξιζε που βρέθηκαν στα χέρια μας.