Βιβλίο
Γκαίρινγκ
Ο ισχυρός άνδρας του τρίτου Ράιχ

David Irving
Μετάφραση: Κατερίνα Χαλμούκου
Αθήνα
Εκδόσεις Γκοβόστη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 783
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-446-063-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Göring: A Biography
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 40.88€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-07-2010)
Περίληψη:

Σε αυτό το βιβλίο για πρώτη φορά καταγράφεται η ζωή του Γκαίρινγκ και παρουσιάζεται η πολύπλοκη προσωπικότητα του ανθρώπου που ο Χίτλερ έχρισε ως διάδοχό του.
Πρόκειται για την πλήρη βιογραφία του στενότερου συνεργάτη του Χίτλερ κατά τη διάρκεια των χρόνων της πάλης για εξουσία, του θριάμβου και της πτώσης. Ανατρέχοντας σε ημερολόγια, επιστολές, ιατρικούς φακέλους, συνεντεύξεις και κρατικά αρχεία, ο David Irving παρουσιάζει με τρόπο βιωματικό τη σταδιοδρομία τού Γκαίρινγκ ως πιλότου στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως διοικητή ταγμάτων εφόδου στη δεκαετία του '20, ως προέδρου της Καγκελαρίας του Ράιχ τη δεκαετία του '30, ως Στρατάρχη της Λουφτβάφε, και αργότερα ολόκληρου του Ράιχ, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα νέα στοιχεία που ο συγγραφέας φέρνει στο φως περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες για τους δύο γάμους του Γκαίρινγκ, για την εξάρτησή του από τη μορφίνη, για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη δημιουργία της Γκεστάπο και για τις μυστικές συνομιλίες που διεξήγαγε, πριν από τον πόλεμο, με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Chamberlain. Επιπλέον, περιλαμβάνονται λεπτομερή στοιχεία για τις συνωμοσίες του Γκαίρινγκ, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, και για την εντυπωσιακή εμφάνισή του στη Δίκη της Νυρεμβέργης.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Διονύσης Ν. ΜουσμούτηςΓκαίρινγκΠεριοδικό "Ιστορία"496Οκτώβριος 2009
Διονύσιος ΚωστίδηςΓκαίρινγκΠεριοδικό "Index"34Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2009
Διονύσης Ν. ΜουσμούτηςΠολιορκίες και αναταράξεις"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"56331/7/2009
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΧέρμαν Γκαίρινγκ"Εστία"6/6/2009
Αναστάσης ΒιστωνίτηςΟ αρχιτέκτονας του θανάτου"Το Βήμα"/ "Βιβλία"24/5/2009