Βιβλίο
Κίνα, ο δράκος της Ασίας
Η Κίνα και ο κόσμος από το 1100 π.Χ. έως σήμερα

Harry G. Gelber
Μετάφραση: Βαγγέλης Κατσάνης
Αθήνα
Ψυχογιός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 591
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-453-531-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Dragon and the Foreign Devils
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.48€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-09-2010)
Περίληψη:

Η Κίνα είναι η πιο εντυπωσιακή ανερχόμενη δύναμη στον κόσμο σήμερα. Η εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας της και η πιθανότητα να γίνει η επόμενη υπερδύναμη, δεσπόζουσα στην Ανατολική Ασία και κυρίαρχη σε όλα τα μέρη του κόσμου, έχουν προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, το θαυμασμό, ακόμη και το φόβο.

Οι περισσότεροι ιστορικοί προσεγγίζουν την Κίνα από την οπτική της ιστορία των δυναστειών της, τους αγώνες της να υπερασπιστεί τα σύνορά της και την εσωτερική της πολιτική κατάσταση. Το "Κίνα, ο δράκοντας της Ασίας" είναι το μοναδικό βιβλίο που απευθύνεται στον μέσο αναγνώστη και δίνει μια σφαιρική εικόνα της ιστορίας της Κίνας, από τις εισβολές των καβαλάρηδων των στεπών γύρω στο 200 π.Χ. μέχρι τη μογγολική αυτοκρατορία του Τζένκις Χαν, από την άφιξη του Μάρκο Πόλο στους πολέμους του Οπίου, και από την κομμουνιστική επανάσταση του 1949 στα γεγονότα της Τιανανμέν το 1989.

Με χάρτες και αρχειακές φωτογραφίες, καθώς και μια σειρά από πίνακες με επεξηγηματικά στοιχεία για βασικά θέματα, το σημαντικό αυτό έργο του Χάρι Γκέλμπερ δίνει μια σαφή και λεπτομερή εικόνα των σχέσεων της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο.