Βιβλίο
Πώς να τρως χωρίς να σε τρώει!

Ανίτα Νάικ
Μετάφραση: Σμαράγδα Μανεσιώτη
Εικονογράφηση: Susie Tyrell
Αθήνα
Βλάσση Αδελφοί
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 142
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-302-256-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Eating
Συμβουλές για Ζόρικες Καταστάσεις
Σημειώσεις: Πρόλογος: Μαρία Τσιάκα.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-05-2009)
Περίληψη:

Το βιβλίο "Πώς να τρως χωρίς να σε τρώει" απευθύνεται σε εφήβους με σκοπό να τους συμβουλεύσει πώς να αντιμετωπίζουν το επίμαχο θέμα της διατροφής τους και πώς να αποφεύγουν διάφορες τυχαίες δίαιτες.

Το βιβλίο είναι γραμμένο από την καταξιωμένη αγγλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Anita Νaik. Η συγγραφέας χρησιμοποιώντας μαρτυρίες παιδιών που έχουν ταλαιπωρηθεί με το θέμα του φαγητού και γράφοντας με ύφος χιουμοριστικό, φιλικό και με γλώσσα απλή, "εφηβική", εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο έφηβος για το σώμα και τη διατροφή του χωρίς να καταφεύγει σε βαρετά κηρύγματα.

Οι εικόνες-σκίτσα του βιβλίου ακολουθούν το χιουμοριστικό ύφος γραφής και αποτυπώνουν το κωμικοτραγικό ύφος που όλοι μας λίγο πολύ παίρνουμε σε καταστάσεις που σχετίζονται με το φαγητό.

Το βιβλίο καλό είναι να διαβαστεί κι από γονείς, αφού επισημαίνει τους σωστούς τρόπους για να παρέμβουν και πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια όταν το παιδί τους απειλείται από την κακή σχέση με το φαγητό.

Το "Πώς να τρως χωρίς να σε τρώει" είναι το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε από τη σειρά "Συμβουλές για ζόρικες καταστάσεις". Στόχος της σειράς είναι να αγγίξει βασικά προβλήματα που απασχολούν τον έφηβο όπως η σχολική βία (bullying), οι σχέσεις με το άλλο φύλο, η αυτοεκτίμηση. Η σειρά τού προσφέρει την απαραίτητη γνώση και δύναμη και του προτείνει τρόπους δοκιμασμένους, εύκολα εφαρμόσιμους, ώστε να αντιμετωπίσει τη "ζόρικη κατάστασή" του.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΠώς να τρως χωρίς να σε τρώει!Περιοδικό "Τηλέραμα"5/12/2009