Βιβλίο
Η Remington του Ορφέα
Αστυνομικό μυθιστόρημα

Ροβήρος Μανθούλης
Ευθύνη Σειράς: Φίλιππος Φιλίππου
Αθήνα
Πύλη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 227
Σχήμα: 20χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7041-24-1
Λαβύρινθοι 5
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-05-2009)
Περίληψη:

"Ο Ορφέας είμαι εγώ και η Remington είναι η γραφομηχανή μου. Σ' αυτή γράφω τα μυθιστορήματα μου, τα οποία είναι αστυνομικά και, θα 'λεγα δημοφιλή. Η Remington το ξέρει κι έχει σηκώσει μύτη. Όταν κανείς μάθει από κοντά πώς γράφονται αυτά τα μυθιστορήματα, θ' αναρωτηθεί πού αρχίζω εγώ και πού τελειώνει η γραφομηχανή μου. Αν μάλιστα μάθει πως η Remington ήταν της μακαρίτισσας της θείας μου, θα αρχίσει να υποψιάζεται ίσως γιατί τα πλήκτρα επαναστατούν ενίοτε και δεν υπακούν".

Ένα βράδυ, ο Ορφέας, ένας Έλληνας συγγραφέας που ζει για χρόνια στο Παρίσι, θα παρατήσει τη Remington στην έπαρσή της και θα κατέβει στο δρόμο, θ' αναζητήσει το πορτοφόλι του. Θυμάται ότι το ξέχασε στο αδιάβροχό του, το οποίο βρίσκεται στο σάκο με τα άπλυτα. Και ο σάκος είναι στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το Φιατάκι του είναι παρκαρισμένο κοντά στο Λούβρο. Όταν κατεβαίνει κάτω και ανοίγει το πορτμπαγκάζ μένει άναυδος. Αντικρίζει μπροστά του ένα μικροσκοπικό μισόγυμνο γυναικείο πτώμα.

Η Μόιρα, η Ίντα και η Λίζα, τρεις Ελληνίδες αδελφές με σεξουαλικές διαστροφές, η Σαλώμη, μια ψυχαναλύτρια που μελετά εγκλήματα υπνοβατών, η Τατιάνα, μια ιερόδουλος που κάνει πιάτσα στο δάσος της Βουλόνης, και ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Λεό Μαρτινέζ είναι τα πρόσωπα που σχετίζονται με το φόνο και θα αναμιχθούν στην προσπάθεια διαλεύκανσής του.

Με το νέο του μυθιστόρημα, ο Ροβήρος Μανθούλης μας μεταφέρει στη νυχτερινή ατμόσφαιρα του Παρισιού, συνδυάζοντας την αστυνομική περιπέτεια και την ψυχανάλυση.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αλέξανδρος ΣτεργιόπουλοςΗ Remington του Ορφέα"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"58829/1/2010
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΗ Remington του Ορφέα"Το Ποντίκι"/ "Βιβλιοπόντικας"112/7/2009
Φίλιππος ΦιλίππουΗ Remington του ΟρφέαΠεριοδικό "Διαβάζω"498Ιούλιος-Αύγουστος 2009
Αρετή ΝταραδήμουBlood, sweet and... fears"Book Press"126/6/2009
Φίλιππος ΦιλίππουΕρωτική κοινοκτημοσύνη"Το Βήμα"/ "Βιβλία"31/5/2009
Χρήστος ΣιάφκοςΣτη θάλασσα με τους ντετέκτιβ"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"39331/5/2009