Βιβλίο
Βουλγαρία
Μοναστήρια, μουσεία, νυχτερινή ζωή, σκι, βουνά, παραλίες, φεστιβάλ, αρχιτεκτονική, ξενοδοχεία, χάρτες: Ο πιο παραστατικός και πλήρης οδηγός

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Anetta Radziszewska
Μετάφραση: Γιάννα Σκαρβέλη
Φωτογράφος: Dorota Jarymowiczowie
Φωτογράφος: Mariusz Jarymowiczowie
Φωτογράφος: Mirck Osip
Φωτογράφος: Piotr Ostrowski
Αθήνα
Explorer
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 290
Σχήμα: 22χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6686-41-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Bulgaria
DK· Οδηγοί του Κόσμου
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.24€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-01-2011)
Περίληψη:

Ταχύτατα αναπτυσσόμενη τουριστικά και εύκολα προσβάσιμη από την Ελλάδα, η Βουλγαρία υπόσχεται στον επισκέπτη πανέμορφες στιγμές κυρίως στις παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα της.
Το εντυπωσιακό και άγριο ορεινό της ανάγλυφο την έχει αναδείξει σε νέα "Μέκκα" των ορεινών σπορ, ενώ ιδιαίτερα ελκυστική την κάνει και η Μαύρη Θάλασσα, στην οποία η Βάρνα, το Μπουργκάς και το Σοζοπόλ εναλλάσσονται με όμορφες παραλίες και απόκρημνα τοπία.
Θαυμάσια αξιοθέατα και τοπία φυσικού κάλλους θα δείτε σε κάθε γωνιά της Βουλγαρίας: μαγευτικά ορεινά χωριά στον Αίμο, εξαιρετικές κωμοπόλεις με πλούσιες σε εικόνες εκκλησίες, πλήθος εθνικών πάρκων και τη μοναδική Κοιλάδα των Ρόδων.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα μεσαιωνικά μοναστήρια της, που φωλιάζουν στις πτυχές της Ρίλα, του Πιρίν και της Ροδόπης, τα μεσαιωνικά κάστρα και τα ρωμαϊκά, χριστιανικά και οθωμανικά μνημεία στη Σόφια και το Πλόβντιβ (αρχαία Φιλιππούπολη) - δείγματα όλα της πλούσιας ιστορικής, πολιτισμικής και θρησκευτικής της διαδρομής.