Βιβλίο
Συνοπτικός οδηγός στη νευροψυχιατρική και συμπεριφορική νευρολογία

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Θωμάς Παπαρρηγόπουλος
Μετάφραση: Παναγιώτης Φερεντίνος
Αθήνα
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
2009
σ. 368
Σχήμα: 17χ11
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-452-072-5
Κυκλοφορεί
Τιμή: 30.57€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-05-2009)
Περίληψη:

Συνδράμοντας στην ανάπτυξη που γνωρίζει στη χώρα μας η Ψυχιατρική κατά τα τελευταία χρόνια, οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να μεταφέρουν μια αξιόλογη σειρά κλινικών εγχειριδίων στη γλώσσα μας. Πρόκειται για τους Συνοπτικούς Οδηγούς της American Psychiatric Publishing, Inc, που στοχεύει στην προσφορά χρηστικών και ευανάγνωστων πληροφοριών με τη μορφή οδηγών τσέπης. Το πρώτο βιβλίο της σειράς αυτής, που ήδη κυκλοφορεί, με τίτλο "Συνοπτικός οδηγός στη νευροψυχιατρική και συμπεριφορική νευρολογία", μετάφρασε ο Π. Φερεντίνος και επιμελήθηκε ο Θ. Παπαρρηγόπουλος.

Η Νευροψυχιατρική και η Συμπεριφορική Νευρολογία αποτελούν παραπλήσιες εξελισσόμενες επιστήμες, προσανατολισμένες στην κατανόηση των συμπεριφορικών συνεπειών της εγκεφαλικής δυσλειτουργίας και στην αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών στην περίθαλψη των ασθενών. Είναι δυο ιδιαίτερα σημαντικές προσεγγίσεις στην πλήρη εκτίμηση και αντιμετώπιση των ασθενών με εγκεφαλικές διαταραχές.
Το παρόν εγχειρίδιο, από τη δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του πρωτότυπου, προσφέρει σύντομες περιγραφές των κύριων νευροψυχιατρικών συνδρόμων, αναλύει την κλινική τους εκτίμηση και προτείνει οδηγίες αντιμετώπισης. Σκοπό έχει την παροχή των σημαντικότερων πληροφοριών και βιβλιογραφικών αναφορών για παραπέρα μελέτη. Χρησιμεύει κυρίως ως συνοπτικό κείμενο άμεσης αναφοράς, που προσφέρει ταχεία πρόσβαση σε διαγνωστικές και θεραπευτικές πληροφορίες.
Αναμένεται ότι το εύχρηστο αυτό εγχειρίδιο θα βοηθήσει τον κλινικό ιατρό να προσφέρει στους ασθενείς του σύγχρονη, υψηλής ποιότητας περίθαλψη, αλλά και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των φοιτητών και ασκούμενων ιατρών σε αυτό το συναρπαστικό πεδίο.