Βιβλίο
Εμένα μου πρέπει το τραγούδι...
Η μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Παλαμά

Μαρία Κοσσυφίδου
Επιμελητής: Μαρία Κοσσυφίδου
Πάτρα
Δήμος Πατρέων
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 176
Σχήμα: 17χ24
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-87448-4-4
Σημειώσεις: Προλογικά: Ανδρέας Φούρας, δήμαρχος Πατρέων, Αλέξης Σκαρμέας, αντιδήμαρχος πολιτισμού, Ελένη Δάσιου.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 04-06-2009)
Περίληψη:

Ο Κωστής Παλαμάς μέσα από την ποίησή του, συνεισέφερε τα μέγιστα για τη δημιουργία μιας εθνικής μουσικής γλώσσας.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την γέννηση του Κωστή Παλαμά και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων -δράσεων που έχουν προγραμματιστεί, προβαίνει στην έκδοση ενός τόμου με τα ποιήματα που έχουν μελοποιηθεί.

Με οδηγό τη μελέτη της μελοποιημένης ποίησης του Κωστή Παλαμά από τη Μαρία Κοσσυφίδου και με τίτλο "Εμένα μου πρέπει το τραγούδι", επιχειρείται η αποτύπωση της παλαμικής ποιήσης.

Σκοπός της έκδοσης είναι η ανάδειξη πτυχών του ποιητικού έργου του εθνικού μας ποιητή, στο οποίο κυριαρχεί η Ελλάδα ως ιδανικό και αντικείμενο αγάπης, η πορεία του ελληνισμού μέσα στους αιώνες, η προσπάθεια δημιουργικής αφομοίωσης του αρχαιοελληνικού πνεύματος και της λαϊκής παράδοσης καθώς και το πνεύμα της οικουμενικότητας του πολιτισμού.

Η πόλη που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, μέσα και από τη συγκεκριμένη έκδοση "ανταμώνει" τον εθνικό μας ποιητή σε όλα τα σταυροδρόμια της ποίησης, της κριτικής και της ιστορίας.

Η πόλη του Πατρέα, επιχειρεί να απαντήσει με το δικό της τρόπο στο ερώτημα, αν και πόσο μας συγκινεί η ποίηση του Κωστή Παλαμά, ακόμα και σήμερα.

Αλέξης Σκαρμέας, αντιδήμαρχος πολιτισμού.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: