Βιβλίο
Μόνος εναντίον όλων
Η στρατηγική των διαπραγματεύσεων

Ανδρέας Γ. Νικολόπουλος
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 268
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-3306-0
Θεωρητικές Επιστήμες
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.84€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-03-2012)
Περίληψη:

Επιδιώκουμε διάφορες ωφέλειες και για τον λόγο αυτό αναπτύσσουμε περισσότερες δραστηριότητες και σχέσεις. Οι επιδιώξεις μας αυτές συναντούν πολλές φορές εμπόδια, αφού όσοι εμπλέκονται στις δραστηριότητες και στις σχέσεις μας επιδιώκουν τις δικές τους ωφέλειες, που πιστεύουν ότι ικανοποιούνται εις βάρος των δικών μας.

Για να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια αυτά, διαπραγματευόμαστε, χρησιμοποιώντας περιορισμένα μέσα, όπως χρήμα, χρόνο, πιέσεις, επιχειρήματα, δικαιολογίες, ανταλλάγματα, γνώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι, για να αποκτήσουμε τις διάφορες ωφέλειές μας, δεν αρκεί να γνωρίζουμε πώς θα αποκτήσουμε τη μέγιστη ωφέλεια από τη μία σχέση μας, αλλά πώς θα κατανείμουμε τα περιορισμένα μέσα μας, με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε τη συνολικά μεγαλύτερη ωφέλεια από όλες τις παράλληλες σχέσεις μας. Αυτό είναι απαραίτητο, αφού η απόκτηση της μέγιστης ωφέλειας από τη μία σχέση μας θέτει σε κίνδυνο τις ωφέλειες από όλες τις υπόλοιπες σχέσεις μας, λόγω των περιορισμένων μέσων μας.

Στην προσπάθειά μας να ισορροπήσουμε τις περιορισμένες δυνάμεις μας για να πετύχουμε τη συνολικά μεγαλύτερη ωφέλεια από όλες τις σχέσεις μας, ο καθένας μας είναι "Μόνος εναντίον όλων".

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αλέξανδρος ΣτεργιόπουλοςΚαθημερινές φιλίες και σκέψεις"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"57125/9/2009
Κωστής ΠαπαγιώργηςΜόνος εναντίον όλωνΠεριοδικό "Αθηνόραμα"10/9/2009
Κωστής ΠαπαγιώργηςΜόνος εναντίον όλων"Ο Κόσμος του Επενδυτή"11/7/2009