Βιβλίο
Κίνα
1978-2008: Στον άνεμο της αλλαγής: Φύλλα ημερολογίου και σημειώσεων

Σωτήρης Μιχ. Χατζηγάκης
Μικέλης Σωτ. Χατζηγάκης
Αθήνα
Ambelos Cultural Center
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 282
Σχήμα: 24χ19
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-98778-0-0
Πολιτικός Πολιτισμός 1
Σημειώσεις: Πρόλογος: Γιώργος Σουφλιάς.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 40.46€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-06-2009)
Περίληψη:

"Όποιος ασχολείται με την Κίνα σήμερα, ασχολείται με το αύριο της ανθρωπότητας. Το μέλλον της χώρας αυτής, δεν αφορά μόνο στο λαό της, αλλά σε όλο τον κόσμο, και μάλιστα εξίσου καθοριστικά σε μας και στο λαό της. Μιλώντας για το αύριο της Κίνας και του κόσμου μας δεν κάνουμε μελλοντολογία, αλλά απλώς κοιτάμε λίγο πιο πέρα από τη μύτη μας", γραφεί ο Σωτήρης Χατζηγάκης, εξηγώντας το ενδιαφέρον του για την Κίνα και το λαό της.

Ο Γιώργος Σουφλιάς, επισημαίνει στον μεστό πρόλογό του:
"Το βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη και του γιου του Μικέλη, έχει αφήσει πίσω του τον παλιό και γνωστό "οριενταλισμό", δηλαδή την προσκόλληση στα στερεότυπα για την ανατολική σοφία, τους αυτοκράτορες και τα όμοια. Το βιβλίο προχωράει πέρα από τη δαιμονοποίηση αυτού με το οποίο δεν συμφωνούμε, σε μια κατανόηση του διαφορετικού. Είναι βιβλίο που προωθεί τη συνομιλία των πολιτισμών, έχοντας στραμμένο το βλέμμα όχι στο παρελθόν αλλά στο αύριο. Είναι βιβλίο που με τις γεωπολιτικές αναλύσεις του, δείχνει την ανάγκη για μια πορεία ειρήνης και παγκόσμιας συνεργασίας."

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης προσθέτει:
"Η ευχή και ελπίδα μου είναι να καταλάβει ο αναγνώστης ότι το βιβλίο που κρατάει στα χέρια του δεν είναι ταξιδιωτικό. Είναι ένα οδοιπορικό στο μέλλον, μια απόπειρα καταγραφής του σεισμικού κύματος που αρχίζει στη μακρινή Κίνα, περνάει από το υπέδαφος των βεβαιοτήτων μας ανατρέποντάς τες, και πηγαίνει προς έναν κόσμο που όλοι θα θέλαμε να είναι πιο ανθρώπινος και δίκαιος."

Θέματα:
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Φίλιππος Δ. ΔρακονταειδήςΚίνα: το αίσθημα του προορισμού"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"5895/2/2010
Παρή ΣπίνουΟδοιπορικό στο μέλλον"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"4022/8/2009
Οδοιπορικό στο παρελθόν και το αύριο της Κίνας"Απογευματινή"11/7/2009
Νίκη ΖορμπάΚίνα. Ένα μεγάλο πείραμα"Αδέσμευτος του Ρίζου"21/6/2009