Βιβλίο
Τα νησιά μας: 2. Κυκλάδες: Αμοργός: Ανάφη: Άνδρος: Αντίπαρος: Δήλος: Δονούσα: Ηρακλειά: Θηρασία: Ίος: Τζιά: Κίμωλος: Κουφονήσια: Κύθνος
Μήλος: Μύκονος: Νάξος: Πάρος: Σαντορίνη: Σέριφος: Σίκινος: Σύρος: Σχοινούσα: Τήνος: Φολέγανδρος

Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Φωτογράφος: Κώστας Κατσιγιάννης
Φωτογράφος: Μαριλένα Κατσίνη
Επιμέλεια: Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Επιμέλεια: Μαρία Κόντη
Ευθύνη Σειράς: Κώστας Μανιμανάκης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 161
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ανακαλύψτε την Ελλάδα 35
Σημειώσεις: Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα-Σαββατοκύριακο" στις 20.6.2009. Χορηγός: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και Postbank.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-06-2009)
Περίληψη:

Ο κύκλος των Κυκλάδων!

Ένας παράδοξος κύκλος. Τα νησιά των Κυκλάδων (με έκταση περίπου 8.000 τ. χλμ.) κυκλώνουν τη Δήλο (την ιερή "Μέκκα" της αρχαιότητας και πατρίδας του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος). Στέκεσαι πάνω στο βουνό Κύνθος, στη Δήλο, και περιστρέφεσαι γύρω απ' τον εαυτό σου. Από εδώ -και με καλό καιρό- το μάτι σου πιάνει τα Κυκλαδονήσια που απλώνονται γύρω. Εδώ εξάλλου άνθησε ο περίφημος κυκλαδικός πολιτισμός (την περίοδο 3000 - 1000 π.Χ.) αφήνοντας πίσω του θαυμαστά έργα. Είναι η Τήνος, της Μεγαλόχαρης και των χωριών. Της προσδοκίας και της ανακάλυψης. Είναι η Μύκονος. Της ματαιοδοξίας και του λιτού και απέριττο τοπίου. Είναι η Σύρος. Της αστικής αύρας της Ερμούπολης και της δαιδαλώδους Άνω Σύρου. Είναι η Αμοργός. Της Χοζοβιώτισσας και του απέραντου γαλάζιου. Είναι η Πάρος. Της Εκατονταπυλιανής και των αρχαίων λατομείων. Είναι η Αντίπαρος με το Σπήλαιο, η Νάξος της Πορτάρας και του Αϊ-Προκόπη. Είναι η Σίφνος. Των αγγειοπλαστών και της διακριτικής αρχοντιάς. Είναι η Κύθνος, του Μι σου Σι και των Λουτρών. Είναι η Τζια, της Ιουλίδας και των Στιγαδιών. Είναι η Κίμωλος με το Κάστρο και η Μήλος, του Κλήματος και του σεληνιακού τοπίου που ακούει στο όνομα Σαρακήνικο. Είναι οι μικρές ανατολικές Κυκλάδες: Η Δονούσα, η Ηρακλειά, τα Κουφονήσια, η Σχοινούσα. Είναι η Σαντορίνη της καλντέρας και των υπόσκαφων μυστικών, αλλά και η Σέριφος με τις παλιές σκάλες εκφόρτωσης των μεταλλευμάτων. Είναι η Ίος των 365 εκκλησιών, η Σίκινος, η Φολέγανδρος και η Ανάφη. Είναι οι μικρόκοσμοι με τις κουκλίστικες Χώρες που ακροβατούν ανάμεσα στις συμπληγάδες του μαζικού τουρισμού, της ανοικοδόμησης και της λιτής ζωής που ύμνησαν ο Άρης Κωνσταντινίδης και ο Ζακ Λακαριέρ. Είναι οι τόποι που εσείς επιλέγετε κάθε καλοκαίρι για τις αποδράσεις σας. Είναι οι μικροί λευκοί παράδεισοι που δεν χωρούν στις 192 σελίδες ενός ταξιδιωτικού οδηγού. Όσες σελίδες κι αν προσθέσουμε.

Καλό καλοκαίρι!

Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Ιούνιος 2009


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια του τίτλου, τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Οικισμοί", "Παραλίες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".