Βιβλίο
Ελληνικά εγκλήματα 3
Δεκατρείς αστυνομικές ιστορίες

Επιμέλεια: Ανταίος Χρυσοστομίδης
Συλλογικό έργο
Ανδρέας Αποστολίδης
Βασίλης Βασιλικός
Σέργιος Γκάκας
Νίκος Γριπιώτης
Τιτίνα Δανέλλη
Βασίλης Δανέλλης
Αθηνά Κακούρη
Ιερώνυμος Λύκαρης
Πέτρος Μάρκαρης
Πέτρος Μαρτινίδης
Τεύκρος Μιχαηλίδης
Αλέξης Σταμάτης
Φίλιππος Φιλίππου
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 471
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-4942-9
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-06-2009)
Περίληψη:

Ένας μεγαλογιατρός βρίσκεται δολοφονημένος από ένα σιδερένιο κόκορα. Το μυστήριο εξιχνιάzει η Αθηνά Κακούρη. Ο Πέτρος Μαρτινίδης γράφει για έναν δημοσιογράφο που βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα παιχνίδι εκβιασμών που έχει, φευ, σχέση με τα θεία. Ο Βασίλης Βασιλικός μας γυρίζει πίσω στην εποχή της δικτατορίας, όπου όλα τα σκίαζε ο φόβος κι ο τραμπουκισμός. Ο Ανδρέας Αποστολίδης γράφει για ένα ελικόπτερο, μια ανεμόσκαλα, μια δραπέτευση κι ένα πολύπλοκο δίχτυ μικρών και μεγάλων εγκλημάτων. Η Τιτίνα Δανέλλη αναφέρεται στις τραγικές προεκτάσεις μιας ερωτικής ιστορίας με πρωταγωνιστές τρεις γυναίκες και έναν άντρα. Ο Φίλιππος Φιλίππου γράφει για μια αγνώριστη Αθήνα που ρίχνει το φταίξιμο της κατάντιας της στους μετανάστες. Ο Νίκος Γριπιώτης περιγράφει πόσο εγκληματικοί μπορεί να γίνουν οι γιάπηδες. Ο Πέτρος Μάρκαρης κάνει μια βουτιά στον εκδοτικό κόσμο, προσπαθώντας να εξιχνιάσει το φόνο ενός Αθάνατου. Ο Βασίλης Δανέλλης κινείται σε μια Αθήνα που καίγεται πραγματικά και μεταφορικά μέσα στη σύγχυσή της. Ήρωες του Αλέξη Σταμάτη ένας κλοσάρ και μια ξένη ξανθιά καλλονή που θέλει να κάνει καριέρα σε μια τηλεόραση που είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητάς μας. Σε μια μαγευτική παραλία της Χίου, ένα πτώμα που φοράει ένα οικολογικό μπλουζάκι θα αποκαλύψει, με τη συνδρομή του Τεύκρου Μιχαηλίδη, μυστικά που ξέρουν όλοι. Μια σφαίρα που «ξεστρατίζει» από ένα αστυνομικό όπλο και σκοτώνει ένα νεαρό Ρομά, θα δώσει στον Ιερώνυμο Λύκαρη την ευκαιρία να μιλήσει για την κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται αυτή. Τέλος, ο Σέργιος Γκάκας, με ήρωα έναν άρρωστο, ηλικιωμένο αριστερό, θα αναρωτηθεί πόσο εύκολο είναι να γίνουμε όλοι δολοφόνοι.

Η τρίτη συλλογή διηγημάτων που γράφτηκαν ειδικά για αυτή την έκδοση είναι ίσως ο καλύτερος καθρέφτης της αντιφατικής, αρρωστημένης και ταυτόχρονα μακάριας κοινωνίας που ζούμε.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αθηνά ΚακούρηΠενήντα χρόνια βουτηγμένη στο έγκλημα προσβλέπω στην απογείωσή του!"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"61324/7/2010
Νένα Ι. ΚοκκινάκηΑστυνομικά βιβλία από τα ράφια των βιβλιοπωλείων"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"61324/7/2010
Μάνια ΣτάικουΑνατέμνοντας την κοινωνική παθογένεια"Book Press"4Δεκέμβριος 2009
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΕλληνικά εγκλήματα 3"Το Ποντίκι"/ "Βιβλιοπόντικας"1215/10/2009
Δημήτρης Β. ΤριανταφυλλίδηςΉρωες μιας αντιφατικής κοινωνίαςΠεριοδικό "Διαβάζω"499Σεπτέμβριος 2009
Σίσσυ ΠαπαδάκηΦόνοι αλά ελληνικά από το Βυζάντιο ως σήμερα"Realnews"26/7/2009
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΕλληνικά εγκλήματα Νο 3"Το Ποντίκι"23/7/2009
Vivienne NilanReality irrupts into Greek crime fiction"Athens Plus"17/7/2009
Τέα ΒασιλειάδουΕλληνικά εγκλήματα Νο 3"Ημερησία"11/7/2009
Ανταίος ΧρυσοστομίδηςΒιβλία για το καλοκαίρι"Η Αυγή"28/6/2009