Βιβλίο
Τα νησιά μας: 3. Βορειοανατολικό Αιγαίο: Ικαρία: Λέσβος: Λήμνος: Οινούσσες: Θάσος: Σάμος: Χίος: Ψαρά: Σαμοθράκη

Συλλογικό έργο
Λενιώ Διαλεισμά
Μαρία - Κάντια Χαρδαλιά
Ηλέκτρα Φατούρου
Εύη Παπασάββα
Ντέπυ Χιωτοπούλου
Φωτογράφος: Ξένη Ταζέ
Φωτογράφος: Μαριλένα Κατσίνη
Φωτογράφος: Κωνσταντίνος Σοφιανός
Φωτογράφος: Ντέπυ Χιωτοπούλου
Φωτογράφος: Βαγγέλης Κορρός
Επιμέλεια: Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Επιμέλεια: Μαρία Κόντη
Ευθύνη Σειράς: Κώστας Π. Μανιμανάκης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 161
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ανακαλύψτε την Ελλάδα 36
Σημειώσεις: Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα-Σαββατοκύριακο" στις 27.6.2009. Πρόλογος: Γιάννης Σεφεριάδης. Χορηγός: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και Postbank.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-06-2009)
Περίληψη:

Στο άκρο του Αιγαίου

Κατεβαίνεις στο λιμάνι. Αρχίζεις να ψάχνεις αμέσως αυτό που αναζητούσες. Βαθιές θάλασσες, ατελείωτες αμμουδιές, βραχώδεις ακτές, μονοπάτια, δάση και καταρράκτες. Προσπερνάς πόλεις με αρχοντικά, κτίρια και μνημεία ιστορικά, ταπεινά ψαροχώρια, παραδοσιακούς οικισμούς στα ψηλά βουνά και τρέχεις σε πανηγύρια και χορούς. Ξυπνάς για τα καφενεία, τα μαγαζιά, τις πλατείες και περιμένεις το ηλιοβασίλεμα στο άκρο του Αιγαίου. Ανακαλύπτεις αρχαιολογικά μνημεία σε τόπους όπου οι θεοί συνάντησαν τους ανθρώπους. Ιστορία, παράδοση και μυστήριο. Ξεναγός ένα τοπίο. Εξερευνάς μια φύση αινιγματική, τη συνύπαρξη ετερόκλητων στοιχείων, με πανάρχαια πολιτιστικά στοιχεία σε συνδυασμό με μια στεριανή ανατολίτικη επίδραση. Αλλοτινούς τόπους εξορίας, παντοτινούς τόπους ευφορίας, μέρη που δεν χρειάζεται να παρέμβεις, αλλά να αφεθείς. Ρωτάς τον δρόμο για την ενδοχώρα, σταματάς στα περιβόλια και ακούς ιστορίες ηρωικές. Ρωτάς τον δρόμο για την ενδοχώρα, σταματάς στα περιβόλια και ακούς ιστορίες ηρωικές. Αναρωτιέσαι γιατί τούτοι οι τόποι είναι άγνωστοι, απομονωμένοι, προικισμένοι, αυτάρκεις με μια ταυτότητα μοναδική. Εκεί θυμάσαι τον εαυτό σου μεσοπέλαγα να περιμένει να κατέβει στο λιμάνι. Καλωσόρισες...

Γιάννης Σεφεριάδης
Ιούνιος 2009


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια "Λέσβος", "Χίος", Λήμνος", "Σάμος", "Ικαρία", "Θάσος", "Σαμοθράκη", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Οικισμοί", "Παραλίες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".