Βιβλίο
Παραμύθια της αγάπης και της ελπίδας

Λουκία Ρικάκη
Αθήνα
Απόπειρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 203
Σχήμα: 19χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-537-111-1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.88€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 26-07-2010)
Περίληψη:

Παραμύθια της αγάπης και της ελπίδας.
Που υμνούν τον εύφορο έρωτα, κοιτάζουν με ελπίδα τη συνύπαρξη των ανήσυχων ψυχών και προτείνουν μια ζεστή αγκαλιά.

Η Λουκία Ρικάκη έγραψε ένα βιβλίο παραμυθιών. Είναι ένα βιβλίο δώρο. Ένα βιβλίο ταξιδιάρικο γεμάτο συγκίνηση. Τα δάκρυα είναι η μυστική βροχή για να ανθίσει κανείς ξανά, όπως το όνειρο που ζωγραφίζουμε με χρωματιστά μολύβια, όταν περπατούμε ανάμεσα στον ουρανό και τη θάλασσα, στην πατρίδα του ορίζοντα. Εκεί γεννήθηκαν τα παραμύθια, στον ορίζοντα, είναι παραμύθια που υμνούν τον εύφορο έρωτα και κοιτάζουν με ελπίδα την συνύπαρξη των ανήσυχων ψυχών. Προτείνουν μια ζεστή αγκαλιά ως την πιο εύφορη χειρονομία στον άλλον. Προτείνουν την ασίγαστη περιπέτεια
του νου ως τη μόνη συνθήκη που μπορεί πραγματικά να μας δώσει φτερά. Yπάρχουν μερικά βιβλία που θα ήθελες να μην τελειώσουν ποτέ... έτσι να σε χαϊδεύουν για πάντα τρυφερά. Υπάρχουν μερικά χάδια που θα ήθελες να μην τελειώσουν ποτέ, έτσι να σε διαβάζουν για πάντα με ιερή περιέργεια, με δάχτυλα γεμάτα λέξεις και παραμύθια να σε αγγίζουν, και οι παλάμες να νανουρίζουν με χαϊδολογήματα το τρυφερό δέρμα. Μια περιουσία από τα ταξίδια της ζωής είναι τα παραμύθια. Είναι παιχνίδια με τις λέξεις και τους μύθους. Έτσι και αυτό το βιβλίο, το διαβάζεις με όποια σειρά θέλεις. Από το τέλος προς την αρχή όπως οι Άραβες, ή από τη μέση προς το τέλος ή προς την αρχή παραδοσιακά, ή το ανοίγεις τυχαία σε μια σελίδα. Ας πούμε, λες να σου πουν τυχαία ένα νούμερο και να έχουν στο μυαλό τους μια ερώτηση, μια απορία, μια επιθυμία. Και εσύ ανοίγεις σε εκείνη τη σελίδα και διαβάζεις.

Όλα τα παραμύθια κάτι θα έχουν να σου πουν, κάτι θα έχουν να τους πουν, κάτι έχεις να τους πεις. Με τα παραμύθια δημιουργείς το χρόνο αντί απλώς να τον αφήνεις να περνά. Δημιουργείς τον τόπο, αντί απλώς να περνάς περαστικός από τόπο σε τόπο. Με τα παραμύθια, ξεγελάς το χρόνο.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Νίκος ΚουρμουλήςΟνείρων χρώματα"Η Αυγή"3/1/2012
Λουκία ΡικάκηΠαραμύθια της αγάπης και της ελπίδαςΠεριοδικό "Index"36Δεκέμβριος 2009
Νίκος ΜπίνοςΠαραμύθια της αγάπης και της ελπίδαςwww.vakxikon.gr8Δεκέμβριος 2009-Φεβρουάριος 2010
Αγγελική ΠανοτάραΠαραμύθια της αγάπης και της ελπίδαςΠεριοδικό "Exodos"14/10/2009
Γιάννης ΑσδραχάςΠαραμύθια της αγάπης και της ελπίδας"Εξπρές"5/10/2009
Φώτης ΘαλασσινόςΙστορίες φτιαγμένες από χαρμολύπη"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"5684/9/2009