Βιβλίο
Πέντραγκον
Ημερολόγιο μιας περιπέτειας στο χώρο και το χρόνο: Η χαμένη πόλη του Φάαρ

D. J. MacHale
Μετάφραση: Χρύσα Θ. Μπανιά
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 461
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1987-9
ISBN Σετ 960-14-1985-3
Ηλικίες: 9 έως: 12
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Pendragon: The Lost City of Faar
Παιδική Βιβλιοθήκη
Α/Α Τόμου: 2
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-09-2009)
Περίληψη:

Ο δεκατετράχρονος Μπόμπι Πέντραγκον δε μοιάζει με τα άλλα αγόρια της ηλικίας του. Ο θείος του ο Πρες είναι ταξιδιώτης, δηλαδή έχει το καθήκον να ταξιδεύει σε επικράτειες άλλων διαστάσεων που αντιμετωπίζουν κρίσιμα προβλήματα και να βοηθά στην επίλυσή τους. Στην πραγματικότητα, αποστολή του θείου Πρες είναι να σώσει το σύμπαν από το απόλυτο Κακό. Και ο Μπόμπι τον συντροφεύει.

Μετά την πρώτη περιπέτειά του στο Δένδουρον και το βάπτισμα του πυρός στο ρόλο του Ταξιδιώτη, ο Μπόμπι πηγαίνει στην επικράτεια του Κλόραλ, έναν κόσμο καλυμμένο από νερό. Το Κλόραλ κινδυνεύει από μια οικολογική καταστροφή ανυπολόγιστων διαστάσεων. Θα καταφέρει ο Μπόμπι να νικήσει τους επιδρομείς που αναζητούν ευκαιρία να κατακτήσουν το Κλόραλ και να βρει τη θρυλική χαμένη πόλη του Φάαρ, τη μοναδική ίσως ελπίδα των κατοίκων για επιβίωση;

"Γεια σας, παιδιά! Συγνώµη που άργησα τόσο να σας γράψω. Μαρκ, Κόρτνι, έχουν συµβεί τόσο πολλά από τότε που έφυγα, ώστε δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Κατ' αρχάς, λύθηκε ένα από τα µυστήρια: Θυµάστε το γιγαντιαίο καρχαρία που κόντεψε να µε φάει στο ορυχείο του Δένδουρον; Τώρα ξέρω από πού ερχόταν. Η επικράτεια στην οποία βρίσκοµαι λέγεται Κλόραλ και είναι ολόκληρη κάτω από το νερό. Δεν αστειεύοµαι. Είναι υποβρύχια. Και τα κουίγκ εδώ είναι τεράστιοι σαρκοβόροι καρχαρίες. Ωραία, ε;"