Βιβλίο
Ο ταξιδευτής του Βοσπόρου
Μυθιστόρημα

Πασχάλης Γ. Λαμπαρδής
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
2009
σ. 360
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-3393-0
Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Ονομασία Υποσειράς: Πεζογραφία
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 264
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ιωλκός", 2002.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.33€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-03-2012)
Περίληψη:

Ο Άγγελος Κομνηνός γεννιέται στην Κωνσταντινούπολη το 1923. Ο "Ταξιδευτής του Βοσπόρου" είναι η ιστορία του, η ιστορία ενός ανθρώπου που αντιμετώπισε τον θάνατο στη γέννα του κι ίσως γι' αυτό τον αψηφούσε αργότερα. Η ιστορία ενός ανθρώπου που μιλούσε τη γλώσσα των σημαδιών και ακολούθησε τα σημάδια της ζωής, για να κατακτήσει τα όνειρά του.

Μεγαλωμένος μπροστά στον Βόσπορο, ένιωσε από νωρίς μέσα του το κυνήγι της ομορφιάς. Ως άλλος Οδυσσέας, περιπλανήθηκε σ' Ανατολή και Δύση, φτάνοντας μέχρι εκεί όπου είχε διαδοθεί από παλιά ο ελληνικός πολιτισμός, ακολουθώντας πότε τα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πότε των Προφητών, πότε της Αναγέννησης, πασχίζοντας να σβήνει την ατελέσφορη δίψα του να ταξιδεύει και να βιώσει από κοντά την ποικιλομορφία αυτού του κόσμου.

Εμβληματική η πορεία του όσο και τραγική, με όλο τον πλούτο της γνώσης, του έρωτα και της θυσίας. Θ' αγαπηθεί και θ' αγαπήσει· θα ζήσει και θα ζωγραφίσει τις ομορφιές και τα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αφηγητής του βιβλίου είναι ο Τούρκος διανοούμενος Ομέρ Ντενίς, ζητητής της αλήθειας και του σεβασμού. Αυτός θα γράψει την ιστορία του Άγγελου, και χάρη σ' αυτόν θα γίνουν οι δυο τους εκφραστές των δύο λαών, κουβαλώντας επάνω τους όλες τις αντιθέσεις, συλλογικές και προσωπικές.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: